Zoznam produktov značky El Jimador

A jimador je typ mexického poľnohospodára, ktorý zberá agave rastliny, ktoré sa zozbierajú predovšetkým na výrobu mezcal, sotol a tequila. Táto úloha si vyžaduje zručnosť identifikácie zrelej agávy, ktorá dozrieva medzi 8 a 12 rokmi. Zrelý agáve môže mať horúcu alebo príliš sladkú chuť a zničiť destilované liehoviny, ktoré sa z nich vyrábajú. Primárnym nástrojom jimador je coa de jima alebo jednoducho coa. Jedná sa o plochý nôž na konci dlhého pólu, ktorý sa podobá motyke. Coa sa používa na prvé odstránenie kvetu z agávy, čo spôsobuje, že stredný ananás (alebo piña) sa zväčšuje. Neskôr sa piña zozbiera, použitím rovnakého nástroja na odrezanie všetkých vonkajších listov rastliny, pričom zostane len pulpné centrum, ktoré je potom nakrájané a varené pri príprave na produkciu mezcal alebo tequila.

Ospravedlňujeme sa za nepríjemnosti.

Znova hľadať to čo hľadáte