Vďaka vykrmovaniu a umiestneniu hydiny v posade, pečeň mimoriadne stučnie a nadobudne výranú chuť, ktorú si labužníci veľmi ceniaí. Foie gras sa obvykle lenkrátko opekajú a podávajú na topinke ako predkrm, ako súčasť šalátov, alebo doplnok niektorých mäsových špecialit Spracovávajú sa tiež na paštéku (pate de foie gras). V posledných rokoch proti vykrmovaní hydiny na tučnú pečeň čím ďalej silnejú prostestujúci ochráncovia zvierat, takže sa táto luxusná lahôdka z Francúzska stáva čím ďalej tým viac nedostupnou.
-
Prémiový alkohol
add remove
- Likéry addremove
-
Víno
addremove
- Francúzske vinárstvaaddremove
- Talianske vinárstvaaddremove
- České vinárstvaaddremove
- Slovenské vinárstvaaddremove
- Prémiové Nealko vínoaddremove
- Porstské, Sherry a Madeira
- Vermuty
- Šumivé vína addremove
- Remeselné piva addremove
- Káva a čaj
- Delikatesy addremove
- Darčekové balenia addremove
- Nealko addremove