Glenmorangie 10y. Single Malt 40% 0,7l
Original je základ z ponuky spoločnosti Glenmorangie, ktorý bol uvedený na trh, aby nahradil starú, 10-ročnú whisky. Je to skutočne klasický slad, krémový a ovocný.
Pálenica Glenmorangie bola založená v roku 1843, kedy ju nechal zaregistrovať William Mathieson z Talinu. Veľmi dlho to bola jedna z posledných páleníc vlastnená nezávislou spoločnosťou. V roku 2004 získala nadpolovičnú väčšinu akcií Glenmorangie spoločnosť LVMH. Spoločnosť LVMH tak súčasne získala aj značky Glen Moray a Ardbeg, ktoré patrili do portfólia spoločnosti Glenmorangie Plc. Preklad mena Glenmorangie znie Údolí kľudu (alebo tiež Preliačina vedľa vody) .Toto liehovarníctvo má veľmi rozsiahle portfólio produktov. Je to hlavne vďaka tomu, že výrobca liehu necháva svoje produkty zrieť najskôr v sudoch po bourbonu a potom dozrievať v sudoch po portskom, sherry, madeire a alebo iných produktoch.
Počet produktov: 4
Original je základ z ponuky spoločnosti Glenmorangie, ktorý bol uvedený na trh, aby nahradil starú, 10-ročnú whisky. Je to skutočne klasický slad, krémový a ovocný.
Whisky z Glenmorangie, ktorej príprava končí v súdkoch zo sherry Oloroso. Slovo 'lasanta' je odvodené od galského slova pre teplo a vášeň.
Škótska whisky Glenmorangie Nectar D’or záverečne zrie v sudoch po sladkom víne zo Sauternes. Toto víno pochádza z veľmi známej oblasti Sauternes vo Francúzsku, ktorá sa nachádza v časti Graves v Bordeaux. V tejto oblasti sa vyrábajú tradične veľmi sladké biele vína. Sudy používané pri výrobe bieleho dezertného vína sú nabité cukrami a tie sa tak pri zrení prirodzene dostanú do whisky Glenmorangie Nectar D’or.
"Zlatý nektár" najskôr vyzrieval v bežných dubových sudoch, následne bol plnený do bourbonových sudov zo série Extra Matured a nakoniec skončil v sudoch po bielom dezertnom víne z oblasti Saunternes. Glenmorangie je známa pálenica jednosladových whisky, ktorá sa nachádza severne od mesta Tain, v Ross-shire v škótskej oblasti Highland.
Glenmorangie Quinta Ruban je zmyselne hodvábna whisky, ktorá starne v bourbonových sudoch pre hladké ovocné tóny, a neskôr v sudoch ruby port pre zamatovú hĺbku.