Jack Daniel's nie je bourbon, je to TENNESSEE WHISKEY. Predtým, ako sa Jack Daniel's whiskey umiestni do čerstvých vypálených dubových sudov, aby dozrela, prekvapkáva pomaličky, kvapku po kvapke, tri metre hrubou utesnenou vrstvou dreveného uhlia, vypáleného z tvrdého dreva javoru cukrového. Celý proces trvá desať dní a behom tejto doby do seba whiskey absorbuje vôňu dreveného uhlia, ktorá liehovinu zjemní a dodá jej onú jedinečnú príchuť a arómu.

Liehovar Jacka Daniela je najstarším registrovaným liehovarom v zemi a bol zaradený medzi národné historické pamiatky. Licenciu získal v roku 1866 a od tejto doby pokračuje vo výrobe Tennessee whiskey presne tým spôsobom, akým ju  v roku 1866 vyrábal pán Jack. Zostáva tak verný jasnému mottu svojho zakladateľa: "Každý deň vyrábame našu whiskey, ako najlepšie vieme."