Vedľa bežných údajov na etiketách izraelských vín ako odroda, výrobca, obsah alkoholu atd. tu nájdeme aj označenie dôležité pre vyznávačov židovského náboženstva.

Už zmienený termín košer (tiež kašr či kosher) označuje, že víno bolo pripravované v súlade so židovskými predpismi. Na príprave košer vína sa môžu behom celého procesu od výroby až po otvorenie a rozlievanie podieľať iba Židia. Dokonca ani gombíky na stáčacej linke nesmie ovládať nikto iný ako sabat (šábes) svätiaci Žid. Pokiaľ by s vínom manipuloval niekto iný, prestane byť košer. Taktiež všetky nástroje a nádoby musia byť certifikované rabinátom.

Označenie Mevushal nesú fľaše s pasterizovaným košer vínom. S týmito fľašami už môžu manipulovať a otvárať ich aj Nežidia, trebárz obchodníci a čašníci a víno neprestáva byť košer.

Passover (Kosher for Passover, Pesach) označuje víno, ktoré je vhodné použiť pri oslavách sviatku Pesach. Na jeho správnu prípravu sa dbá najprísnejšie. Všetko musí byť trikrát očistené parou alebo horúcou vodou, všetky sudy musia byť nové alebo použité iba pre košer vína. Nesmú byť používané živočíšne produkty pri čírení - vaječný bielok alebo želatina, ale len bentonit (ílová minerálovitá hornina).

Kiddush sú sladké košer vína používané pri najrôznejších židovských sviatkoch, obradoch alebo slavnostných príležitostiach.