Značky
-
Cointreau
V roku 1849 založil Edouard-Jean Cointreau, cukrár z Angers, spoločnosť Cointreau Distillery. Edouard-Jean Cointreau vlastnil v Angerspálenicu, kde experimentoval s alkoholom a vyrábal nápoje z rôznych druhov pomarančov a byliniek. Jeho syn Edouard objavil počas cesty po Karibiku horké pomaranče, ktoré jeho otec využil a vytvoril nový, dnes celosvetovo preslávený likér Cointreau. Prvá fľaša bola predaná v roku 1875. V súčasnosti sa každoročne predá vyše 13 miliónov fliaš likéru vo viac ako 150 krajinách
-
Dimple
Liehovar bol založený v roku 1810. Pálenica sa chátrala a na začiatku 60-tych rokov 20. storočia ju prestavali dvaja miestni majitelia nehnuteľností Robin Fletcher a Tony Riley-Smith. Ich architektom bol William Delme-Evans. Práca bola dokončená v roku 1963 a zahŕňala inštaláciu vyšších fotografií, ktoré umožnili liehovarom vytvoriť zmes sladov.
-
Sarajishvili
Slávne gruzínske brandy so storočnou tradíciou.
V roku 1884 založil v Gruzínsku svoju prvú produkciu brandy s klasickým technologickým postupom výroby, ktorá bola prvá v ruskom impériu. Prvú brandy vyprodukovala fabrika Tbilisi v roku 1887.
Pôsobnosť spoločnosti Sarajishvili sa rozšírila rýchlo na celé Rusko aj do Európy. Sieť skladov, destilérií a veľkoobchodov vyrástla v Tbilisi, Moskve, Petersburgu, Jerevane, Kyjeve, Waršave, Baku, Rige, Odese... predávajúc širokú škálu produktov ako vodku, víno, likéry, rum, absith a ďalšie.
-
Serrena Wines 1881
Serena Wines 1881, popredný taliansky výrobca vín.
-
Sheridan's
Sheridan´s je originálny írsky likér produkovaný spoločnosťou Thomas Sheridan & Sons v Dubline. Je unikátne balený vo fľašiach oddelených sklom na dve samostatné časti. Jedna je naplnená tmavým likérom s príchuťou kávy a whisky, druhá svetlým likérom z bielej mliečnej čokolády.
-
Sibona
Pálenica Antica Domenico Sibona SpA sa nachádza v oblasti Roero, v regióne Piobesi d´Alba, pár kilometer od Alby. Bola založená asi pred sto rokmi v bývalom areáli starej pálenice.
Pálenica sa nachádza v centre dôležitej vinárskej oblasti, kde sa pestuje väčšina typických viníc z Piedmontu: Nebbiolo, Barolo, Barbaresco a Roero, Barbera, Dolcetto, Moscato, Chardonnay, Arneis a Brachetto.
Sibona je jedným z historických liehovarov v Piemont a môže sa pochváliť najstaršou destilačnou licenciou, N °1, vydanou UTF (oficiálnou inštitúciou, ktorá upravuje všetky činnosti a práce liehovarov).
Jedná sa o synonymum dlhej minulosti a prestíže. Od svojich začiatkov páli pálenica Sibona svoje grappy vždy len z jednej odrody.
-
Stepanow
Spoločnosť STEPANOW so zahraničnou kapitálovou účasťou talianskej spoločnosti CASONI S.p.A. vyrába v licencii a s použitím dovozových aróm likéry, ktoré majú dlhoročnú tradíciu a sú vyrobené podľa osvedčených tradičných receptúr talianskej firmy. Využíva skúsenosti a dovezenú technológiu výroby z talianskej likérky CASONI S.p.A. Finale Emilia, Modena, ktorá bola založená v roku 1814. Výroba je realizovaná vo vlastných výrobných priestoroch na východnom Slovensku v Pribeníku. Destiláty radu Stepanow Club vďačia za lahodnú a čistú chuť selektovanému zberu správne dozretého ovocia a dlhoročným skúsenostiam odborníkov, ktorí sa o tento nápoj svedomito starajú. Všetky sú vyrábané v limitovanej sérii.
-
Suntory
Shinjiro Torii mal veľmi rád škótsku whisky a jeho snom bolo založiť prvý liehovar na whisky v Japonsku. V roku 1923 sa mu tento sen splnil založením liehovaru Yamazaki Distillery v údolí Yamazaki. Tento liehovar založil v nádhernom prostredí tesne pri Kjóto. Bolo tu rôznorodé podnebie, ako aj čisté vody a dobrá vlhkosť. Jednodruhová Whisky Yamazaki je teraz najobľúbenejšia v Japonsku a škála produktov Suntory sa značne rozšírila na jedlá aj nápoje, alkoholické aj iné.
-
Talisker
Legendárna pálenica Talisker z ostrova Skye. Whisky s výraznou chuťou pre ktorú sa jej hovorí "Láva z Cuillins". 10y, 18y, Distiller's Edition a ďalšie.
-
Tanqueray
Výroba Tanqueray Ginu siaha až do roku 1830, kedy Charles Tanqueray založil The Bloonsbury Distillery v Londýne. Charles Tanqueray experimentoval s výrobou ginu, až vznikol výsledný gin, ktorý si svoju chuť zachoval dodnes. Postupne sa firma začala vďaka obľúbenosti svojich výrobkov rozvíjať, vyrábala rôzne druhy ochutených ginov. Od roku 1948 sa Tanqueray Gin stáča do typických fliaš s rodinnou pečaťou. Najväčší rozvoj spoločnosti prišiel v päťdesiatych a šesťdesiatych rokoch, keď sa gin dostal na americký trh. Tanqueray gin napríklad v malej reštaurácii Buena Vista v San Franciscu popíjal aj Frank Sinatra spolu s ďalšími kolegami z brandže.
-
Toschi
Spoločnosť Toschi bola založená v roku 1945 v meste Modena, keď Giancarlo Lanfranco Toschi prvýkrát vložil známe Vignola čerešne do alkoholu, aby si ich mohol vychutnávať celý rok.
Behom 65 rokov bola spoločnosť na raketovom výstupe a veľmi rozšírila svoje portfólio. Dnes ponúkajú širokú škálu ovocných likérov (Fragoli, Mirtilli, Nocino a Lemoncello).
Mimo iné je v ich ponuke aj široká škála toppingov a balsamico octov.
-
Tullamore Dew
Jedna z najznámejších írskych whiskey, Tullamore Dew, bola prvý krát vyrobená v roku 1829 v malom meste Tullamore v grófstve Offaly v centrálnej oblasti Írska. Názov je odvodený z inicál prvého vlastníka, Daniela E. Williamsa - D.E.W.
-
Underberg
Od roku 1949 sa predáva v originálnom balení po 2 centilitroch v nezameniteľných fľaštičkách obalených potlačeným papierom. Exkluzívna vysoká fľaštička bola navrhnutá priamo zakladateľom spoločnosti - Hubertom Underbergom.
Fúkaná, 24 centimetrov vysoká fľaštička bola prvýkrát predstavená v roku 1867 na Svetovej výstave v Paríži. Modelom pre "Underberg Girl", dievča, ktoré aktuálne vystupuje na všetkých propagačných materiáloch firmy, bola pravdepodobne Christiane, manželka prezidenta firmy Emila Underberga.
-
Venchi
Bez diskusie značka najlepšej talianskej čokolády!
Poctivý tradičný výrobca, ktorý používa len tie najkvalitnejšie ingrediencie a výrobné postupy.Čokoláda a nugát bez kompromisov - to je Venchi. Naviac, všetky výrobky sú bezlepkové.
-
Veuve Clicquot Ponsardin
V roku 1772 založil Philippe Clicquot podnik na výrobu vína s menom Clicquot. Jeho syn Francois, ktorý rodinný podnik prevzal, a v roku 1798 oženil s Barbe Nicole Ponsardin. Keď Francois v roku 1805 zomrel, rozhodla sa mladá vdova, ktorá v tej dobe mala 27 rokov, pokračovať v odkaze svojho manžela. Ako žena s víziou sa stala "hnacou silou" známosti a úspechu značky, ktorá sa v roku 1810 premenovala na Veuve Clicquot Ponsardin.
S neutíchajúcou snahou presadzovať vynikajúcu kvalitu a inováciu vymyslela v roku 1816 madam Clicquot "table de remuage" (systém odstránenia usadenín vo fľaši) s cieľom získať vyčírené šampanské bezkonkurenčnej kvality. Ako prejav uznania jej odvahy a rozhodnosti bola vo svojej dobe známa ako "Grand Dame of Champagne".
Madame Clicquot postupne svoje skúsenosti využila k rozvoju výnimočnej vinárskej oblasti s rozlohou 515 hektárov v srdci najlepších viníc kraja Champagne.
-
Vinofol
Vinárstvo Novosedly VINOFOL je rodinné vinárstvo, ktoré vedú bratia Pavel a Richard Foltýnovi; do práce sú zapojení aj ďalší členovia rodiny.
Od roku 1992 sme vybudovali moderný vinársky podnik vybavený všetkou potrebnou novodoubou technológiou od prijmu hrozna cez rôcne voliteľné spôsoby vinifikácie a zrenia až po šetrnú filtráciu a moderné fľašovanie.
Dnes patríme k technologicky najlepším vybaveným podnikom. -
Wild Geese
Rada skvelej írskej whisky z poslednej nezávislej pálenice v írskych rukách.
-
Zwack Unicum
Likér vznikol v Budapešti ako liek pre cisára Jozefa II.
Recept vymyslel lekár Joseph Zwack v roku 1790. Legenda hovorí, že názov vymyslel sám cisár, keď po požití nápoja zvolal: "To je unicum!"