Zoznam produktov značky Ron Zacapa Centenario

História rumov Zacapa Centario sa datuje k roku 1976, kedy bol liehovar založený v meste Zacapa, nachádzajúce sa na východe Guatemaly 229 m nad morom. Výroba rumu začína na plantážach cukrovej trstiny na juhozápade Guatemaly v nadmorskej výške 350 m. Tu vďaka kombinácii mikroklímu, pôdy a teploty získava trstina svoje špecifické vlastnosti.

K destilácii sa používa tzv. Panenský sirup (Virgin sugar cane honey) čo je primárny výrobok pri spracovaní cukrovej trstiny a nie melasa, ako u iných rumov. Pri kvasení je použitý vlastný kmeň kvasiniek získaných z ananásu. Tie majú za následok špecifickú arómu, tak typickú pre rumy Zacapa Centario.

Zrenie prebieha v "The House Above the Clouds", v preklade dom nad mrakmi, ktorý leží v nadmorskej výške 2 333m. Nižšia priemerná teplota spomaľuje zrenie a riedší vzduc napomáha zintenzívniť arómu z dubových sudov. Liehovar používa spôsob nazývaný !Sisterna Solera" prevzatý z dozrievania Sherry.

U Ron Zacapa je používané pre miešanie (blendovanie) rumov rôzneho veku v sudoch, kde predtým zreli robustná americká whisky, jemné sherry a delikátne vína Pedro Ximenez.

Každá kvapka rumu prechádza každým typom suda, takže sa každý z nich podelí o svoju arómu a chuť. Ron Zacapa Centenario Etiqueta Negra 23 rokov sa vďaka svojej výnimočnosti dostal do Siene slávy karibských rumov.

Zacapa 23y. 40% 0,05l mini

Cena 12,90 €
Availability: 4 In Stock

Úžasný rum Zacapa 23 je víťazom platinovej medaily a držiteľ prvého miesta podľa Inštitútu testovania nápojov v Chicagu s neuveriteľnými 97 bodmi. Pochádza z Guatemaly a je zmesou rumov vo veku od 6 do 23 rokov. Rum sa vyrába systémom Solera - znamená, že sa medzi sebou premiešavajú rôzne vyzreté rumy zo sudov, v ktorých pred tým dozrievalo sherry, portské víno alebo koňak.

Na rozdiel od väčšiny rumov, pri ktorých sa používa melasa, sa rum Zacapa vyrába z prvého lisovania panenskej cukrovej trstiny. Vďaka tomu je rum sladší a jemnejší a práve v tomto momente sa začínajú rozvíjať charakteristické vlastnosti a chuťový profil rumu. Objem miniatúrnej fľaštičky je 0,05 l.

Zacapa Centenario 23y. 40 % 0,7l

Cena 49,90 €
Availability: Out of stock

Jediný rum, ktorý sa nachádza v Sieni slávy karibských rumov. Destiluje sa z fermentovaného čistého panenského sirupu cukrovej trstiny. Zreje systémom Solera v nadmorskej výške 2.333 metrov v sudoch z bielych dubov, v ktorých zreli predtým Bourbon a Sherry Pedro Ximenez. Rum Zacapa Centenario 23 ročný sa následne zmieľa z tých najstarostlivejšie vybraných rumov s priemerným vekom 6- 23 rokov, ktoré sú následne miešané po dobu minimálne jedného roku.

Zacapa Centenario 23y. 40% 1l

Cena 65,90 €
Availability: Out of stock

Jediný rum, ktorý sa nachádza v Sieni slávy karibských rumov je destilovaný z fermentovaného čistého panenského sirupu cukrovej trstiny. Zreje systémom Solera v nadmorskej výške 2.333 metrov v sudoch z bielych dubov, v ktorých zrel predtým Bourbon a Sherry Pedro Ximenez. Ron Zacapa Centenario 23 ročný je vyrábaný z tých najstarostlivejšie vyberaných rumov o veku 6-23 rokov, ktoré sú následne miešané po dobu minimálne jedného roku.

Zacapa Centenario X.O. 25y 40% 0,7l

Cena 139,90 €
Availability: Out of stock

Zacapa Centario X.O. je destilovaný z fermentovaného čistého panenského sirupu cukrovej trstiny. Zreje systémom Solera v nadmorskej výške 2.333 metrov v sudoch z belych dubov, v ktorých zrel predtým Bourbon a Sherry Pedro Ximenez. 

Destiléria sa pýši svojou polohou, pretože udávajú, že ich plantáže sú pre produkciu cukrovej trstiny na najlepšom mieste na svete, a to vďaka správnej kombinácii mikroklímy, pôdy a teploty. Keď príde čas na kvasenie, destilérka používa vlastný kmeň kvasiniek z ananásu. Tieto kvasinky produkujú špecifickú arómu typickú pre rumy Zacapa.