Zoznam produktov značky Ron Zacapa Centenario

História rumov Zacapa Centario sa datuje k roku 1976, kedy bol liehovar založený v meste Zacapa, nachádzajúce sa na východe Guatemaly 229 m nad morom. Výroba rumu začína na plantážach cukrovej trstiny na juhozápade Guatemaly v nadmorskej výške 350 m. Tu vďaka kombinácii mikroklímu, pôdy a teploty získava trstina svoje špecifické vlastnosti.

K destilácii sa používa tzv. Panenský sirup (Virgin sugar cane honey) čo je primárny výrobok pri spracovaní cukrovej trstiny a nie melasa, ako u iných rumov. Pri kvasení je použitý vlastný kmeň kvasiniek získaných z ananásu. Tie majú za následok špecifickú arómu, tak typickú pre rumy Zacapa Centario.

Zrenie prebieha v "The House Above the Clouds", v preklade dom nad mrakmi, ktorý leží v nadmorskej výške 2 333m. Nižšia priemerná teplota spomaľuje zrenie a riedší vzduc napomáha zintenzívniť arómu z dubových sudov. Liehovar používa spôsob nazývaný !Sisterna Solera" prevzatý z dozrievania Sherry.

U Ron Zacapa je používané pre miešanie (blendovanie) rumov rôzneho veku v sudoch, kde predtým zreli robustná americká whisky, jemné sherry a delikátne vína Pedro Ximenez.

Každá kvapka rumu prechádza každým typom suda, takže sa každý z nich podelí o svoju arómu a chuť. Ron Zacapa Centenario Etiqueta Negra 23 rokov sa vďaka svojej výnimočnosti dostal do Siene slávy karibských rumov.

Existuje 5 produktov.

Zobrazuje sa 1-5 z 5 položiek