Pôvod: Brazília je najväčším exportérom zelenej kávy na svete. Predpokladá sa, že väčšina z tejto kávy po upražené skončí v kávových zmesiach. V Brazílii sa ale pestujú aj exkluzívne kávy ktoré po upražení získavajú vysoké hodnotenia. Takéto miesta sa nachádzajú aj v oblasti Cerrado Mineiro. Políčka, kde sa rodí výnimočná káva sa označujú pojmom Microlot a káva z týchto polí sa spracováva samozrejme osobitne.
Použitie: vhodné na espresso, cappuccino, moka, filter
Praženie: Full City znamená stupeň praženia, jednoducho povedané, čím kávu pražíme do vyššej teploty, tým je tmavšia, ale zároveň aj meníme chuť od kyslejšej na horkejšiu. Keďže konkrétne táto káva má potenciál mať orieškovú chuť, zvolil som práve stupeň Full City.. Vďaka tomuto praženiu bude mať káva príjemnú horkosť a jemnú kyslosť a nádhernú penu.