Pernod Paris 40% 0,7l

14,90 €
S DPH

Pernod Paris - legendárny anízový likér parížskych umelcov sa vyrába destiláciou aromatických bylín, ktorých predovšetkým, pôvod i počet sú prísne utajované. Je však známe, že základom unikátnej chuti pernodu je hviezdicový aníz známy tiež ako badián a fenykel.

Množstvo
Skladom

 

Nákup na drinks24.sk je bezpečný

 

Ak nebudete spokojní, môžete objednávku do 14 dní vrátiť, my Vám obratom vrátime peniaze

História tohto unikátneho anízového destilátu sa začína písať v roku 1805, kedy Henry Louis Pernod založil svoj liehovar. Ešte predtým, v roku 1797, kúpil od istého Dr. Ordinaira tajný recept, ktorý sa stal základom výroby Pernodu.

Pernod sa ihneď tešil veľkej popularite, ktorú do tej doby žiadna iná značka nezažila. Okolo roku 1830 zasiahla Francúzsko módna vlna pitia Pernodu na terasách mnohých kaviarní. Herci, maliari, básnici a spisovatelia sa schádzali pri poháriku Pernodu, v ktorom nachádzali inšpiráciu pre svoju tvorbu.

Existuje veľké množstvo zmienok o Pernode v dielach význačných umelcov 20. storočia, akými boli napríklad Jules Romains, André Malraux, Louis Aragon, Francois Moriac, Antoine de Saint-Exupéry, Paul Claudel nebo Albert Camus. Tiež Picasso ztvárnil svoje poňatie Pernodu vo svojom obraze z roku 1912 "Pohárik a fľaša".

LIQ011
2017-04-18

Tabuľka dát

Obsah alkoholu (%)
40
Objem (l)
0.7
Krajina pôvodu
Francúzsko
Balenie
Bez Obalu

Mohlo by vás zaujať aj

16 ďalších produktov v rovnakej kategórii: