Ostrožovič - Tokajský výber 4 putňový, sladké...
vinárstvo Ostrožovič
Víno hodné pomenovania "kráľovské" .
Názov „samorodné“ je slovanského pôvodu označujúce pôvod vína z originálneho a pravého z oblasti Tokaj.
Sýty odtieň jantárovej farby. Typická aromatika vína „ spod kožky „ - s výraznou chlebovinkou obohatenou o medovo-orieškové tóny a akcenty tokajského sudu s interesantnými nuansami pečenej tekvice. Úplne suchý prejav s pikantnou, citrusy evokujúcou, kyselinkou a svieža textúra v chuti tohto vína ho posúvajú do kategórie vitálnych samorodných tokajov, ktoré sú aj po rokoch v skvelej kondícii.
Málo známe víno, ale základné pre výrobu všetkých ostatných tokajských vín a ich špecialít.
Jeho zloženie predurčila história a tradícia. Obsahuje všetky tri odrody hrozna, Furmint, Lipovinu a Muškát žltý.
Nákup na drinks24.sk je bezpečný
Ak nebudete spokojní, môžete objednávku do 14 dní vrátiť, my Vám obratom vrátime peniaze
Farba : sýta jantárová
Odroda : Furmint , Muškát , Lipovina
Vôňa : Typická aromatika vína „ spod kožky „ - s výraznou chlebovinkou obohatenou o medovo-orieškové tóny a akcenty tokajského sudu s interesantnými nuansami pečenej tekvice
Chuť : suchý prejav s pikantnou, citrusy evokujúcou, kyselinkou a svieža textúra v chuti tohto vína ho posúvajú do kategórie vitálnych samorodných tokajov, ktoré sú aj po rokoch v skvelej kondícii.
Zvyškový cukor : 4 g/l
Celkové kyseliny : 7,3 g/l
Ocenenia :
Danube Wine Challenge 2023- Zlatá medaila
Tabuľka dát
vinárstvo Ostrožovič
Víno hodné pomenovania "kráľovské" .
vinárstvo Ostrožovič
Jasný zlatožltý farebný odtieň, plná ovocno-herbálna vôňa pripomína zmes exotických grepov i limetiek s podmanivou notou šťavnatých egrešov, zrelých kiwi a levandule. Pikantná minerálna chuť vína je zvýraznená ovocnou kyselinkou. V dlhej korenistej dochuti nájdeme tóny zázvoru, citrusovej kôry i jadrového ovocia. Víno zanecháva na jazyku stopy zelených mandlí a všadeprítomných egrešov. Svieži celkový charakter ročníka pekne uzatvára dotyk agátového kvetu s nežnou medovou kvapkou.
Úplne nový štýl vína! Nové spojenie Furmintu a Lipoviny, ktoré fermentovali s dubovými doskami, s ktorými to víno aj po dobu 2 rokov vyzrievalo v tanku na kvasniciach. 2 roky Sur lie a drevo ktoré malo byť použité na nové sudy typu Barrique dodalo vínu jemný dotyk vanilky, tabaku, no neprekrylo charakter tohto vína!
Fantastická novinka....mohutné, elegantné s jedinečnou fľašovou zrelosťou!
Víno s chráneným označením pôvodu
Víno zo Slovenska- Vinohradnícka oblasť Tokaj
Obec, hon : Malá Tŕňa, BIO vinohrad Kráľovka
TISA - rieka, ktorá tvorí južnú hranicu oblasti Tokaj. V mestečku Tokaj sa stretáva s riekou Bodrog. Práve táto "sútok" bola aj inšpiráciou pre názov Tokaj.
V tomto víne sme spojili len 2 odrody: Pinot noir( Rulandské modré) a Alibernet. Fermentácia a vyzrievanie bolo tiež s dubovými doskami, čo je poznať na štruktúre, chuti aj vôni vína. Vo vôni vás prekvapia tóny černice a ostružiny, ktoré sú v chuti doplnené horkou čokoládou.
Víno s chráneným označením pôvodu
Víno zo Slovenska- Východoslovenská vinohradnícka oblasť
Obec : Streda nad Bodrogom
3- je skutočný počet putní naplnených cibébami , ktoré sa sypú do kade, mechanicky sa rozšliapu alebo rozdrvia a pritom sa podlievajú samorodným vínom. Putňa má obsah 22 až 25 kg cibéb a množstvo vína, ktorým sa podlieva je historický 136l zo suda s označeným „göncský „.
Po macerácií cibéb vo víne, po 2 až 3 dňoch, sa hustá masa lisuje a víno steká do dubových sudov. V stredovekej tokajskej tufovej pivnici vyzrieva minimálne 2 roky. Čím je vyšší počet putní, tým je výber extraktívnejší, mohutnejší aj so zvyšujúcim sa obsahom zvyškového cukru z cibéb.
S počtom putní stúpa aj koncentrácia všetkých aromatických, buketných a všetkých vzácnych látok, ktoré vnímajú naše zmysly.
Tokajské víno
Víno s chráneným označením pôvodu
Víno zo Slovenska- Vinohradnícka oblasť Tokaj
Víno je vyrobené z prezretých botrytických hrozienok - cibéb. Tie sa prelievajú samorodným suchým vínom. Číslo 4 je skutočný počet putní naplnených cibébami, ktoré sa sypú do kade, mechanicky sa rozšliapu, alebo rozdrvia a pritom sa podlievajú samorodným vínom.
S počtom putní stúpa aj koncentrácia všetkých aromatických, buketných a všetkých vzácnych látok, ktoré vnímajú naše zmysly.
Tokajské víno
Víno s chráneným označením pôvodu
Víno zo Slovenska- Vinohradnícka oblasť Tokaj
Základom kvality Novosedlých vín je štrkovitá, piesčitá a ílovitá pôda s veľkým obsahom vápenatých bavlanov a mimoriadnou mikroklímou vytvorenou riekou Dyjou, na ktorej pravom brehu sa obec nachádza.
vinárstvo Ostrožovič
Víno, vyrobené zo starého vinohradu, vysadeného v roku 1947 pánom Hankom, na ktorého počesť vzniklo toto obľúbené cuvée.
Na výrobu je potrebné samorodné víno a z prezretého hrozna povyberané botrytické hrozienka – cibéby.
Číslo 5 je skutočný počet putní naplnených cibébami , ktoré sa sypú do kade, mechanicky sa rozšliapu alebo rozdrvia a pritom sa podlievajú samorodným vínom.
S počtom putní stúpa aj koncentrácia všetkých aromatických, buketných a všetkých vzácnych látok, ktoré vnímajú naše zmysly.
Tokajské víno
Víno s chráneným označením pôvodu
Víno zo Slovenska- Vinohradnícka oblasť Tokaj
Výborné sladké sherry, spracované metódou solera.
Nádherné Chablis svetlo žltej farby so zelenými odleskami, arómou bielych kvetov a akácie, na podnebí guľaté, expresívne so silnými minerálmi. Môžete piť mladé, alebo ak milujete staršie vína, kľudne aj po 10-20 ročnej archivácii.
Lahodné a živé. Svieža aromatika červeného ovocia s dominanciou kôstkovín s jemnými kvetinovými dotykmi. Štruktúra vína ponúka plnosť zrelého ovocia a zároveň vyvážené taníny. Šťavnaté s dlhým záverom.
Rodina Fochesato už tri generácie pestuje vinohrady v regióne Veneto, ktorá sa nachádza 220 m/nad morom a rozprestiera sa na 12 ha vápenatej a ílovité pôdy. Práve tam sa rodí špecifická línia vín, kde sa silné prepojenie s okolitou prírodou prejavuje aj pri výbere zberu hrozna, fľaškovaní a ručnom označovaní vína. Hrozno sa zbiera v malých 20 kg boxoch s veľkou starostlivosťou. Hrozno sa premiestni do chladených oceľových nádrží pri kontrolovanej teplote; po mesiaci sa víno presunie do nových francúzskych dubových barikových sudov, kde zreje 18/20 mesiacov. Fľaškovanie prebieha približne po 24 mesiacoch. Etikety vína vzdávajú hold zvieratám, ktoré zvyčajne navštevujú obrábanú pôdu z blízkych lesov.
Clos du Calvaire, Châteauneuf du Pape, Francúzsko. Toto víno z miesta zvaného "La Crau", považovaného za jedno z najlepších a najstarších v Châteauneuf du Pape. Jeden z parciel vysadených tesne po epidémii (1866) patril ich starej mame z otcovej strany Marie-Louise Mayard. Otec pomenoval parcelu „la Crau de ma Mère“, názov, ktorý sa teraz preniesol aj na toto víno. Strú mamu nikdy nepoznali, a tak sme jej vzdali hold.
Château Bel Air La Perriere, Francúzko. Neďaleko mesta Bordeaux sa nachádza mestečko Jugazan. Vína sa tu vyrábajú tradičným bordeauxským remeslom už od roku 1720 a pochádzajú z dvoch rovnomenných lokalít „Bel Air“ a „La Perriere“.Vinice Château Bel Air La Perriere sa nachádzajú vo vinárskej oblasti Entre deux mers, čo v preklade znamená „Medzi dvoma morami“ a odkazuje na polohu regiónu medzi riekami Dordogne a Garonne. Zvláštnosťou tejto oblasti je mikroklíma s mnohými hodinami slnečného svitu a takmer bez snehu v zime, čo ponúka viniču tie najlepšie podmienky na pestovanie.
Portské vína typu Tawny zrejú v dubových sudoch pri objeme cca 550 litrov, kde prebieha silnejšia oxidácia. Majú jemne potlačený ovocný charakter s korenitoorechovým nádychom a ľahkou hnedočervenou farbou. V horúcich letných dňoch sa môžu servírovať aj mierne chladené.
Burmester Sotto Voce Reserve je premium 5ročné ruby portské. Vyberajú a miešajú sa vína, ktoré zreli dlhý čas v pivniciach. Delikátne a mladé víno. Je ovocné so silným charakterom, hodvábne a teplé na podnebí, s dlhotrvajúcim záverom.
Toto portské vzdáva hold duchu a vášni žien z Burmesteru pre hudbu a umenie.
Vína firmy Schola Sarmenti sú unikátne nielen ich dlhou históriou, ale aj ich nečasto videnou oddanosťou k najstarším metódam výroby vín. V regióne Salento, kde vinice chladí vánok z dvoch morí, totiž praktizujú metódu Alberello - ručný systém, vyžadujúci si silné a šikovné ruky a datovaný až do dávnych čias. Ide o komplexný prípravný systém, zaručujúci najlepšiu kvalitu hrozna, kde sa rovným dielom vinári starajú o hlinu, v akej rastie, ako aj o jednotlivé kríky.
Toto biele suché víno Candora Chardonnay sa pripravuje z hrozna zberaného ručne do malých vzdušných debien, z ktorých sa neskôr vyberú už len najlepšie exempláre, ktoré neskôr zrejú v tankoch z nerezovej oceli v kontrolovaných teplotách. Obvyklý priemerný vek viniča sa pohybuje okolo 15 rokov.
TISA - rieka, ktorá tvorí južnú hranicu oblasti Tokaj. V mestečku Tokaj sa stretáva s riekou Bodrog. Práve táto "sútok" bola aj inšpiráciou pre názov Tokaj.
V tomto víne sme spojili len 2 odrody: Pinot noir( Rulandské modré) a Alibernet. Fermentácia a vyzrievanie bolo tiež s dubovými doskami, čo je poznať na štruktúre, chuti aj vôni vína. Vo vôni vás prekvapia tóny černice a ostružiny, ktoré sú v chuti doplnené horkou čokoládou.
Víno s chráneným označením pôvodu
Víno zo Slovenska- Východoslovenská vinohradnícka oblasť
Obec : Streda nad Bodrogom
Elegantný a nebezpečný gentleman - Don Corleone "Godfather"!
Výrazný a krémový Pinot Gris, ktorý vyzrieval pod florom. Excentrická minerálna linka a jemná slankavosť. Pinot, na ktorý sa nezabúda.
Víno z jednej odrody, jedného ročníka a jedného vinohradu.
Tinazzi je rodinná vinárska spoločnosť, založená v 60.tych rokoch Eugeniom Tinazzim v Cavaion, v regióne Benátsko (Veneto) na severe Talianska, pri jazere Garda.
Dnes v jeho šľapajách pokračuje jeho syn Gian Andrea, spolu so svojimi deťmi Francescou a Giorgom.
V súčasnosti vlastnia vinice aj v južnej časti Talianska, v Apúlii (Puglia), ktorá im svojou krásou učarovala. Týmto vzniklo unikátne prepojenie vinárskej tradície severu a juhu Talianska v rámci jednej vinárskej rodiny.
Rodina Fochesato už tri generácie pestuje vinohrady v regióne Veneto, ktorá sa nachádza 220 m/nad morom a rozprestiera sa na 12 ha vápenatej a ílovité pôdy. Práve tam sa rodí špecifická línia vín, kde sa silné prepojenie s okolitou prírodou prejavuje aj pri výbere zberu hrozna, fľaškovaní a ručnom označovaní vína. Hrozno sa zbiera v malých 20 kg boxoch s veľkou starostlivosťou. Hrozno sa premiestni do chladených oceľových nádrží pri kontrolovanej teplote; po mesiaci sa víno presunie do nových francúzskych dubových barikových sudov, kde zreje 18/20 mesiacov. Fľaškovanie prebieha približne po 24 mesiacoch. Etikety vína vzdávajú hold zvieratám, ktoré zvyčajne navštevujú obrábanú pôdu z blízkych lesov.