Ostrožovič - Furmint Natural Sweet bobuľový...
vinárstvo Ostrožovič
Slnkom dozreté bobule hrozna dodali tomuto vínu excelentnú arómu krehkých letných jabĺčok.
Šťavnatá kyselinka príjemne osvieži jeho bohatý prírodný cukor.
Muškát žltý je tradičná tokajská odroda, ktorá je známa svojou podmanivou a bohatou aromatikou šťavnatého zrelého ovocia, kvetín a korenia. Zvyškový cukor príjemne vyvažuje kyselinka, vďaka čomu je ideálne na dlhé večery s priateľmi, keď jeden pohár nestačí. Elegantné, ale pritom stále pripravené na akúkoľvek akciu, ako ľudia v Košiciach.
Nákup na drinks24.sk je bezpečný
Ak nebudete spokojní, môžete objednávku do 14 dní vrátiť, my Vám obratom vrátime peniaze
Tvorkyne etikety z umeleckého paktu „Citrón“ Katarína Rybnická a Anna Martiňuková boli pri jej tvorbe inšpirované samotným vínom. Ich návrh zobrazuje jeden z nepísaných symbolov Košíc „pána Vranu“, ktorý stojí uprostred košických ikon (kostol, trh, káva, kniha, víno).
Rada Kaschauer vznikla v spolupráci s Jarom Ostrožovičom. Kaschauer je víno na pitie a milovanie, má prinášať pohodu, zhodu, nové priateľstvá a lásky, upevňovať tie staré a prinášať im viac času. Víno je tá pravá sociálna sieť, pri ktorej sa tvoria príbehy a vzťahy.
Tabuľka dát
vinárstvo Ostrožovič
Slnkom dozreté bobule hrozna dodali tomuto vínu excelentnú arómu krehkých letných jabĺčok.
Šťavnatá kyselinka príjemne osvieži jeho bohatý prírodný cukor.
Elegantný a nebezpečný gentleman - Don Corleone "Godfather"!
Výrazný a krémový Pinot Gris, ktorý vyzrieval pod florom. Excentrická minerálna linka a jemná slankavosť. Pinot, na ktorý sa nezabúda.
Víno z jednej odrody, jedného ročníka a jedného vinohradu.
Cálem Fine Ruby je jemné portské víno ovocného charakteru,zodpovedajúce novým trendom výroby portského, založeným na harmónií ovocnej chuti a ohnivosti destilátu s dôrazom na hroznovú chuť mladých vín. Je vhodné pre každú príležitosť či ako doplnok k zrejúcim syrom čedarového typu.
Rodina Fochesato už tri generácie pestuje vinohrady v regióne Veneto, ktorá sa nachádza 220 m/nad morom a rozprestiera sa na 12 ha vápenatej a ílovité pôdy. Práve tam sa rodí špecifická línia vín, kde sa silné prepojenie s okolitou prírodou prejavuje aj pri výbere zberu hrozna, fľaškovaní a ručnom označovaní vína. Hrozno sa zbiera v malých 20 kg boxoch s veľkou starostlivosťou. Hrozno sa premiestni do chladených oceľových nádrží pri kontrolovanej teplote; po mesiaci sa víno presunie do nových francúzskych dubových barikových sudov, kde zreje 18/20 mesiacov. Fľaškovanie prebieha približne po 24 mesiacoch. Etikety vína vzdávajú hold zvieratám, ktoré zvyčajne navštevujú obrábanú pôdu z blízkych lesov.
Celá rada klasických tokajských vín v decentnom drevenom kufriku prírodnej farby s logom Ostrožovič .
Tmavá rubínovo-červená farba. Opulentná vôňa drobného bobuľového ovocia a korenia cassis. V chuti bohaté a plné, korenie sa bije s ovocím o prím, ale skončí to harmonickou remízou. Dochuť je dlhá, hrejivá.
vinárstvo Ostrožovič
Vo vôni je cítiť ošúpaný mesiačik pomela s jemnou horčinkou v pozadí, zastrieknutý medom z čerstvého plástu. V chutí lipový čaj s limetkovou stopou. Je podporený prírodným zvyškovým cukrom, ktorý víno zľahka zaokrúhľuje.
Vyrába sa z viniča, ktorý sa nachádza na veľmi strmých svahoch (30 – 50 %) orientovaných na juh/juhovýchod, ktoré boli vysadené v rokoch 1978 až 1980. Obhospodarujú sa podľa prísnych podmienok tradície Chablis.
Rozprestierajú sa od dna doliny až po koniec svahov. Tento profil dodáva typickosti tohto vína veľmi zaujímavý charakter, v ktorom sa Chardonnay naplno prejaví. Podložie Kimmeridgienu hraničí na vrchole údolia s portlandským. Údolie je dosť uzavreté, výsledkom čoho je mikroklíma, ktorá je veľmi uspokojivá pre dobrú zrelosť.
Vína typu tawny dozrievajú najmenej tri až štyri roky v dubových sudoch o objeme cca 550 až 2000 litrov, kde prebieha silnejšia oxidácia. Majú jemne potlačený ovocný charakter a je pre nich typická hnedočervená farba.Vôňa s jemným buketom po orieškoch a dreve. Chuť zamatová, ovocná a vyvážená. Vhodné ako digestiv k ovocným a čokoládovým dezertom a k rôznym druhom orieškov.
Rubínová farba s ovocným buketom. Ako každému červenému vínu mu pristane, keď sa otvorí polhodinku pred podávaním a nechá sa odstáť. Dobre sa dopĺňa s červeným mäsom či syrom alebo k cestovinám na taliansky spôsob. Obsahuje 1/3 kalórií bežného vína.
Burmester Sotto Voce Reserve je premium 5ročné ruby portské. Vyberajú a miešajú sa vína, ktoré zreli dlhý čas v pivniciach. Delikátne a mladé víno. Je ovocné so silným charakterom, hodvábne a teplé na podnebí, s dlhotrvajúcim záverom.
Toto portské vzdáva hold duchu a vášni žien z Burmesteru pre hudbu a umenie.
Slnko opreté do brilantnej čírej náruče zeleno-žltých farebných odleskov vína. Svieža, dych vyrážajúca pikantná ovocná aromatika kôry citrusových plodov s rozlúpnutou dužinou ružového grepfruitu sa príjemne spája s výraznejším extraktom šťavnatej, stredne dlhej a živej ovocnej chuti. Dochuť vína je v harmónii s intenzitou vône. Podporená krehkou minerálnou aciditou sa prejavuje stopami čerstvo odtrhnutých záhradných egrešov s herbálnou, po okraji mierne korenistou notou zelenej bazalky a vzácnych klinčekov. Osviežujúce víno, výrazne čistej reduktívnej plnosti, ktorá prekoná nejedného suchého kráľa z nemecky hovoriacich odrôd.
vinárstvo Ostrožovič
Ručne vyberané hrozno bolo 3 mesiace sušené na špeciálnych rohožiach, čo obohatilo vyváženosť naturálneho cukru a kyselín. Prírodný koncentrát vôní a chutí Vám na podnebí rozohrá pieseň plnú sladkých tónov.
Rodina Fochesato už tri generácie pestuje vinohrady v regióne Veneto, ktorá sa nachádza 220 m/nad morom a rozprestiera sa na 12 ha vápenatej a ílovité pôdy. Práve tam sa rodí špecifická línia vín, kde sa silné prepojenie s okolitou prírodou prejavuje aj pri výbere zberu hrozna, fľaškovaní a ručnom označovaní vína. Hrozno sa zbiera v malých 20 kg boxoch s veľkou starostlivosťou. Hrozno sa premiestni do chladených oceľových nádrží pri kontrolovanej teplote; po mesiaci sa víno presunie do nových francúzskych dubových barikových sudov, kde zreje 18/20 mesiacov. Fľaškovanie prebieha približne po 24 mesiacoch. Etikety vína vzdávajú hold zvieratám, ktoré zvyčajne navštevujú obrábanú pôdu z blízkych lesov.
Mladé, vyvážené a harmonické cuvée v sebe skrýva arómy a chute odrôd Muller Thurgau a Muškát Moravský. Inzenzívne voňavé a v chuti dlhé ovocné. Vegánske.
vinárstvo Ostrožovič
J&J Ostrožovič Tokajský výber 3 putňový 2005 je klasické sladké žlté slovenské víno. Vyrobené z hrozna klasických tokajských odrôd zušľachtených hubou Botrytis cinerea. Po pridaní vzácnej esencie z prezretých cibéb zrelo v tufovej tokajskej pivnici tri roky. Typická chlebovinka v bukete je podčiarknutá tónmi sušeného ovocia, bohatou mineralitou v chuti a potenciálom zrenia, ktorý ani po desiatkach rokov nekončí. Noblesné víno zlatej jantárovo-žltej farby s vyššou viskozitou (hustotou).