Ostrožovič - Tokajský výber 4 putňový, sladké...
vinárstvo Ostrožovič
Víno hodné pomenovania "kráľovské" .
vinárstvo Ostrožovič
J&J Ostrožovič Tokajský výber 3 putňový 2005 je klasické sladké žlté slovenské víno. Vyrobené z hrozna klasických tokajských odrôd zušľachtených hubou Botrytis cinerea. Po pridaní vzácnej esencie z prezretých cibéb zrelo v tufovej tokajskej pivnici tri roky. Typická chlebovinka v bukete je podčiarknutá tónmi sušeného ovocia, bohatou mineralitou v chuti a potenciálom zrenia, ktorý ani po desiatkach rokov nekončí. Noblesné víno zlatej jantárovo-žltej farby s vyššou viskozitou (hustotou).
Nákup na drinks24.sk je bezpečný
Ak nebudete spokojní, môžete objednávku do 14 dní vrátiť, my Vám obratom vrátime peniaze
Farba : jantárovo-zlatá
Vôňa : pečivo, sušené ovocie
Chuť : sladká,viskózna s vyššou mineralitou, chlebovina, cibéby, sušené ovocie
Prírodný zvyškový cukor : 75,8 g/l
Kyseliny : 6,3 g/l
Cukornatosť : 23 °NM
Odporúčame podávať pri teplote 9-11 °C.
Ocenenia:
2023 - Texas International Wine Competition - zlatá medaila
2023 - Viničné - strieborná medaila
Tabuľka dát
vinárstvo Ostrožovič
Víno hodné pomenovania "kráľovské" .
vinárstvo Ostrožovič
Jasný zlatožltý farebný odtieň, plná ovocno-herbálna vôňa pripomína zmes exotických grepov i limetiek s podmanivou notou šťavnatých egrešov, zrelých kiwi a levandule. Pikantná minerálna chuť vína je zvýraznená ovocnou kyselinkou. V dlhej korenistej dochuti nájdeme tóny zázvoru, citrusovej kôry i jadrového ovocia. Víno zanecháva na jazyku stopy zelených mandlí a všadeprítomných egrešov. Svieži celkový charakter ročníka pekne uzatvára dotyk agátového kvetu s nežnou medovou kvapkou.
vinárstvo Ostrožovič
Plná chuť a dlhá perzistencia vína je sprevádzaná nádychom exotického ovocia. Varomatike tohto vína Vás ohúri delikátna vôňa bielej ruže a bazového kvetu.
vinárstvo Ostrožovič
Slnkom dozreté bobule hrozna dodali tomuto vínu excelentnú arómu krehkých letných jabĺčok.
Šťavnatá kyselinka príjemne osvieži jeho bohatý prírodný cukor.
vinárstvo Ostrožovič
Muškát žltý s intenzívne zlatým farebným odtieňom a tmavou jantárovou iskrou. Výrazná ovocná až muškátovo-korenistá vôňa s náznakom opekaného sladkého cesta a perníkov pôsobí mimoriadne exoticky. Medovo-hrozienková chuť v sebe ukrýva noty lúpaných sladkých mandlí, pistácií a kešu orieškov. Harmonicky plné prírodne sladké víno s 225 gramami zvyškových cukrov znásobuje expresívnu povahu usušených voňavých bobuliek najstaršej Tokajskej odrody, ktorá po prehltnutí zanecháva nežný citrusový vnem na jazyku.
vinárstvo Ostrožovič
Aristokraticky príťažlivé víno zlato-žltej farby očarí nádhernou arómou dozrievajúcich maslových hrušiek, neskorých mandaríniek s kvapkou agátového medu doplnenou o šťavnatý vnem suchej citrónovej kvapky. Zrenie v dubových sudoch sa zapáčilo noblesným chuťovým vnemom. Ich bohatá paleta začína ovocnou stopou mišpúľ a manga, pokračuje tónmi vanilky a sladkého drievka, aby po prehltnutí zanechala štipku koriandra so zázvorom. V dochuti rezonuje očarujúca harmónia kyselín a zvyškového cukru.
Kugel – to najlepšie z ročníka
Rizling rýnsky je vysokokvalitná odroda. Lorencár je kopcovitá poloha, preto aj iná štruktúra a zrnitosť pôdy. Tu hovoríme práve o veľkých kusoch skál, kde skelet vytvára až 70% kameňa až do veľkosti 50 cm. Proces výroby je prispôsobený vyzretosti hrozna, ktoré prešlo dlhšou 20 hodinovou maceráciou šupiek v lise. Nazývame to „skin-contact wine“. Vďaka tomu, ako aj vďaka selektovaným kvasinkám z Modry, pôdny typ „Skala“, patrí medzi naše top vína. Víno je plné, intenzívne, celá aróma sa nesie v tónoch lipového kvetu,jemné citrusy a šťavnatá marhuľa. Krásny reprezentant pôdneho typu SKALA.
Názov zámku vznikol podľa prenocovania Henricha IV. Víno sa mu zapáčilo natoľko, že vinohrady vyhlásil za „Terra Recognita“, čo znamená „uznaná oblasť“. Vinárstvo je v rukách rodiny Milhade už štyri generácie.
Furmint je jednou zo základných tokajských odrôd, ktorá vyniká jemnou aromatikou a kráľovskou mineralitou. Furmint je zároveň príbuzným Rizlingu rýnskeho a Chardonnay (všetci majú spoločného predka – odrodu Heunisch Weiss), je to skutočný aristokrat s divokosťou v srdci, s výnimočnou schopnosťou zrkadliť vulkanický terroir! Dnes ho viacerí odborníci prirovnávajú k Chardonnay z Burgundska alebo k Rieslingom z povodia Rýnu.
Vyrobené z vybraného, ekologicky pestovaného hrozna Chardonnay. Jasné, veľmi ovocné víno, čo je pre túto odrodu typické. Čisté na podnebí s dlhým záverom. Aróma pripomínajúca zelené jablká, citrusy a ananás.
Hlavnou charakteristikou ekologicky vyrábaných vín je absencia pesticídov, syntetických hnojív a genetického inžinierstva. Cieľom nie je len výroba kvalitného vína, ale aj výroba kvalitného a chutného vína.
Cálem Valhotes Ruby - príklad portského plného energie. Zachováva si rubínovú farbu a výraznú ovocnú chuť. Je ideálne so suchým ovocím, jemnými syrmi a dezertami. Podáva sa pri teplote 15 - 18°C.
Víno "Troch priateľov" plne vystihuje povahu pôvodných receptúr.
Odroda Shiraz s intenzívnou červenou farbou, tónmi čokolády, dobrou štruktúrou trieslovín a skvelou rovnováhou.
Rodina Fochesato už tri generácie pestuje vinohrady v regióne Veneto, ktorá sa nachádza 220 m/nad morom a rozprestiera sa na 12 ha vápenatej a ílovité pôdy. Práve tam sa rodí špecifická línia vín, kde sa silné prepojenie s okolitou prírodou prejavuje aj pri výbere zberu hrozna, fľaškovaní a ručnom označovaní vína. Hrozno sa zbiera v malých 20 kg boxoch s veľkou starostlivosťou. Hrozno sa premiestni do chladených oceľových nádrží pri kontrolovanej teplote; po mesiaci sa víno presunie do nových francúzskych dubových barikových sudov, kde zreje 18/20 mesiacov. Fľaškovanie prebieha približne po 24 mesiacoch. Etikety vína vzdávajú hold zvieratám, ktoré zvyčajne navštevujú obrábanú pôdu z blízkych lesov.
Tinazzi je rodinná vinárska spoločnosť, založená v 60.tych rokoch Eugeniom Tinazzim v Cavaion, v regióne Benátsko (Veneto) na severe Talianska, pri jazere Garda.
Dnes v jeho šľapajách pokračuje jeho syn Gian Andrea, spolu so svojimi deťmi Francescou a Giorgom.
V súčasnosti vlastnia vinice aj v južnej časti Talianska, v Apúlii (Puglia), ktorá im svojou krásou učarovala. Týmto vzniklo unikátne prepojenie vinárskej tradície severu a juhu Talianska v rámci jednej vinárskej rodiny.
Kugel – to najlepšie z ročníka
Rizling vlašský macerovaný 20 hodín na šupkách je komplexné priamočiare víno. Krásne harmonické, s ovocnými arómami, ktoré dlho doznievajú v ústach. Pocit šťavnatosti prevažuje nad pocitom že víno je suché, intenzita chute pôsobí jemne sladko. Fermentované selektívnymi kvasinkami. Vegánske.
Vinárstvo: Schola Sarmenti
V regióne Salento, kde vinice chladí vánok z dvoch morí, totiž praktizujú metódu Alberello - ručný systém, vyžadujúci si silné a šikovné ruky a datovaný až do dávnych čias. Ide o komplexný prípravný systém, zaručujúci najlepšiu kvalitu hrozna, kde sa rovným dielom vinári starajú o hlinu v akej rastie, ako aj o jednotlivé kríky. Toto červené suché víno, pozostávajúce z odrôd Negroamaro a Malvasia je jedným z klenotov Scholy Sarmenti.
Pôvod nachádza vo viničoch starých približne 50 rokov, ktorých hrozno sa zberá ručne do malých vzdušných debien a neskôr prechádza ešte ďalším triediacim procesom, ústiacim v osem mesiacov zretia vo francúzskych dubových sadoch, a nakoniec polroku zretia vo fľaši.
vinárstvo Ostrožovič
Set tokajských odrôd Furmint, Lipovina a Muškát žltý v modernom prevedení rady Special collection v papierovom obale s logom Ostrožovič.
Rodina Fochesato už tri generácie pestuje vinohrady v regióne Veneto, ktorá sa nachádza 220 m/nad morom a rozprestiera sa na 12 ha vápenatej a ílovité pôdy. Práve tam sa rodí špecifická línia vín, kde sa silné prepojenie s okolitou prírodou prejavuje aj pri výbere zberu hrozna, fľaškovaní a ručnom označovaní vína. Hrozno sa zbiera v malých 20 kg boxoch s veľkou starostlivosťou. Hrozno sa premiestni do chladených oceľových nádrží pri kontrolovanej teplote; po mesiaci sa víno presunie do nových francúzskych dubových barikových sudov, kde zreje 18/20 mesiacov. Fľaškovanie prebieha približne po 24 mesiacoch. Etikety vína vzdávajú hold zvieratám, ktoré zvyčajne navštevujú obrábanú pôdu z blízkych lesov.
vinárstvo Ostrožovič
Tokaj cuvée, Saturnia, ľadové víno, r. 2018, biele, sladké 0,375 L
Prague Wine Trophy 2020 Veľká zlatá medaila
Furmint, Saturnia, hrozienkový výber, r. 2018, biele, sladké 0,5 L
Texas International Wine Competition USA 2020 Veľká zlatá medaila
Tokajský výber 4 putňový, r. 2003, biele, sladké, 0,375L
Prague Wine Trophy 2019 Veľká zlatá medaila
Biele, suché, perlivé naturálne víno vyrobené metódou pétillant naturel- PÉT NAT- víno sa nafľaškuje počas spontánnej prvej fermentácie, a tá skončí vo fľaši. Potom „odstrelíme“ kaly - tento proces sa volá degoržovanie a víno je hotové :-)
Elegantné jemné bublinky, svieža ovocná chuť. V závere jemná krémovosť a šťavnatosť.
Víno je vyrobené z prezretých botrytických hrozienok - cibéb. Tie sa prelievajú samorodným suchým vínom. Číslo 4 je skutočný počet putní naplnených cibébami, ktoré sa sypú do kade, mechanicky sa rozšliapu, alebo rozdrvia a pritom sa podlievajú samorodným vínom.
S počtom putní stúpa aj koncentrácia všetkých aromatických, buketných a všetkých vzácnych látok, ktoré vnímajú naše zmysly.
Tokajské víno
Víno s chráneným označením pôvodu
Víno zo Slovenska- Vinohradnícka oblasť Tokaj