Venchi - horká čokoláda Cuor di Cacao 85 % 100g
Čistá, extra horká čokoláda, 85% kakaa s nízkou kyslosťou. Pochádza zo Strednej a Južnej Ameriky. Prirodzene bezlepková.
vinárstvo Ostrožovič
Set tokajských odrôd Furmint, Lipovina a Muškát žltý v modernom prevedení rady Special collection v papierovom obale s logom Ostrožovič.
Nákup na drinks24.sk je bezpečný
Ak nebudete spokojní, môžete objednávku do 14 dní vrátiť, my Vám obratom vrátime peniaze
Furmint - biele suché
Farba : zlato žltá
Vôňa : ovocno-herbálna vôňa pripomína zmes exotických grepov i limetiek s podmanivou notou šťavnatých egrešov, zrelých kiwi a levandule
Chuť : Pikantná minerálna chuť vína je zvýraznená ovocnou kyselinkou. V dlhej korenistej dochuti nájdeme tóny zázvoru, citrusovej kôry i jadrového ovocia. Víno zanecháva na jazyku stopy zelených mandlí a všadeprítomných egrešov
Muškát žltý - biele polosladké
Vôňa : ošúpaný mesiačik pomela s jemnou horčinkou v pozadí, zastrieknutý medom z čerstvého plástu
Chuť : lipový čaj s limetkovou stopou. Je podporený prírodným zvyškovým cukrom, ktorý víno zľahka zaokrúhľuje.
Ocenenia : Galicja Vitis Poľsko (2021) zlatá medaila
Lipovina - biele polosuché
Farba : slamovo-žltá
Vôňa : pôvabný buket lúčnych kvetov, lipy a cypru dopĺňajú tóny vinohradníckych broskýň a plodov rakytníka
Chuť : ohnivá, plná života. Tvoria ju kúsky ružového pomela obsypané jadierkami granátového jablka a stonkami rebarbory, čím víno nadobúda mierne exotický charakter
Ocenenia:
Prague Wine Trophy (2022) zlatá medaila
Vienále Topoľčianky (2022) - zlatá medaila
Tabuľka dát
Čistá, extra horká čokoláda, 85% kakaa s nízkou kyslosťou. Pochádza zo Strednej a Južnej Ameriky. Prirodzene bezlepková.
vinárstvo Ostrožovič
Tokajská esencia s brilantne čírym tmavozlatým jantárom a vysokou viskozitou. Ohnivá minerálna chuť vznikla v priebehu pomalého alkoholového kvasenia cibéb z najvzácnejšej úrody botrytického hrozna. Tento elixír zušľachtený pomalým zrením v tufovej pivnici zastaví čas aspoň na chvíľu počas ochutnávky. Veľké víno pre výnimočné okamihy života.
vinárstvo Ostrožovič
Aristokraticky príťažlivé víno zlato-žltej farby očarí nádhernou arómou dozrievajúcich maslových hrušiek, neskorých mandaríniek s kvapkou agátového medu doplnenou o šťavnatý vnem suchej citrónovej kvapky. Zrenie v dubových sudoch sa zapáčilo noblesným chuťovým vnemom. Ich bohatá paleta začína ovocnou stopou mišpúľ a manga, pokračuje tónmi vanilky a sladkého drievka, aby po prehltnutí zanechala štipku koriandra so zázvorom. V dochuti rezonuje očarujúca harmónia kyselín a zvyškového cukru.
vinárstvo Ostrožovič
Sýty slamovo-žltý po okrajoch až zlatý farebný odtieň pripomína západ slnka nad Tokajom. Na prvý dojem pôvabný buket lúčnych kvetov, lipy a cypru dopĺňajú tóny vinohradníckych broskýň a plodov rakytníka. Chuť vína je ohnivá, plná života. Tvoria ju kúsky ružového pomela obsypané jadierkami granátového jablka a stonkami rebarbory, čím víno nadobúda mierne exotický charakter. Osviežujúca harmónia jemného zvyškového cukru a hravých kyselín na pozadí sladkého dreva pekne ukončuje minerálnu stopu v dochuti
vinárstvo Ostrožovič
Vôňa tohto vína očarí nádychom prezretých datlí a fíg. V chuti Vás rozmaznajú tóny sladkých pomarančov a nastrúhanej
limetkovej kôrky.
vinárstvo Ostrožovič
Bohatá medovo-ovocná vôňa pripomína zmes prezretých botrytických hrozienok, agátového medu, zázvoru a pekanových orieškov. Jedinečný intenzívny ročník s potenciálom zrenia.
Clos du Calvaire, Châteauneuf du Pape, Francúzsko. Ročník 2020 označuje nový podpis otca pápeža pod zmesou 100% Grenache z veľmi starých viníc vysadených na parcelách La Crau, Bédines a Boisdauphin. Père Pape je plné víno so zamatovou textúrou, ktorá autenticky odráža skvelé terroiry z valcovaných okruhliakov a piesku, na ktorých sa zakoreňuje. Tieto pozemky sú domovom takmer storočných viníc, ktoré prinášajú nízke výnosy.
Názov „samorodné“ je slovanského pôvodu, ako originálneho a pravého z oblasti Tokaj.
Svetlejší odtieň jantárovej farby. Vo vôni sa prezentuje atraktívnou kompótovou ovocnosťou, dulí, zrelých hrušiek a hrozna podčiarknutou tmavou korenistosťou ušľachtilej botrytídy. Víno s pikantnou a živou textúrou, chuťou cibéb a hroznového kompótu , nádhernou kompozíciou jemného zvyškového cukru a výraznej tokajskej kyselinky. V dochuti citrusové a opäť veľmi živé.
Jeho zloženie predurčila história a tradícia. Obsahuje všetky tri odrody hrozna, najviac Furmintu potom Lipovina a Muškát žltý. Nie je cuvée, ale zmes hrozna.
Intenzívnejšia botrytída na hroznách napomáha k vyššej cukornatosti pri zbere, až 24°NM.
vinárstvo Ostrožovič
Aristokraticky príťažlivé víno zlato-žltej farby očarí nádhernou arómou dozrievajúcich maslových hrušiek, neskorých mandaríniek s kvapkou agátového medu doplnenou o šťavnatý vnem suchej citrónovej kvapky. Zrenie v dubových sudoch sa zapáčilo noblesným chuťovým vnemom. Ich bohatá paleta začína ovocnou stopou mišpúľ a manga, pokračuje tónmi vanilky a sladkého drievka, aby po prehltnutí zanechala štipku koriandra so zázvorom. V dochuti rezonuje očarujúca harmónia kyselín a zvyškového cukru.
Krásne, elegantné víno vyrobené odrôd Svätovavrinecké, Zweigeltrebe a Cabernet Sauvignon. Ovocná, višňovo slivková vôna prechádza aj do zrelej chuti. V závere sa objaví stopa čerstvo namletého čierneho korenia.
Rodina Fochesato už tri generácie pestuje vinohrady v regióne Veneto, ktorá sa nachádza 220 m/nad morom a rozprestiera sa na 12 ha vápenatej a ílovité pôdy. Práve tam sa rodí špecifická línia vín, kde sa silné prepojenie s okolitou prírodou prejavuje aj pri výbere zberu hrozna, fľaškovaní a ručnom označovaní vína. Hrozno sa zbiera v malých 20 kg boxoch s veľkou starostlivosťou. Hrozno sa premiestni do chladených oceľových nádrží pri kontrolovanej teplote; po mesiaci sa víno presunie do nových francúzskych dubových barikových sudov, kde zreje 18/20 mesiacov. Fľaškovanie prebieha približne po 24 mesiacoch. Etikety vína vzdávajú hold zvieratám, ktoré zvyčajne navštevujú obrábanú pôdu z blízkych lesov.
Rodina kladie veľký dôraz na udržateľné a ekologické poľnohospodárske postupy. Víno, ktoré vytvorili naši starí rodičia Marie Louise a Alphonse Mayard. Ich obchodné knihy z roku 1923 svedčia o prekvitajúcom stave ich podnikania v Châteauneuf du Pape.
Vinárstvo Schola Sarmenti
Priemerný vek viniča je približne 65 rokov, ktorý sa pestuje metódu Alberello používanu regióne Apúlia. Neskorý zber hrozna, ktoré je zbierané ručne a jemne uložené v malých vetraných debnách, aby sa zachovala jeho celistvosť. V pivnici sa potom po niekoľkých dňoch odpočinku s kontrolovanou teplotou a vlhkosťou ďalej vyberú na modernom triediacom stole len tie najlepšie hrozná. Nasleduje jemné lisovanie a následná fermentácia najprv prebieha v tankoch z ocele a neskôr aj v sude cca 10 mesiacov. Vino má veľký obsah alkoholu 16% no jeho potenciál je až na 20%.
Limitovaná edícia, ktorá je vhodná aj na archiváciu 5-6 rokov.
Cálem 10 Years Old Tawny je všeobecne obľúbené a úspešné desaťročné víno typu Tawny. Toto portské víno je skombinované so starostlivo vybraných zberov. Zrenie prebieha v dubových sudoch o objeme 550 litrov. Priemerný vek vína je 10 rokov. Všeobecne vyrovnané víno, rubínovej farby s veľmi jemným orechovým buketom a obzvlášť jemnej chuti. Podáva sa samotné, s mäkkymi syrmi, alebo dezertami.
Portské vína typu ruby, sú zmesou mladých vín. Zrejú v dubových sudoch s objemom cca 20 tisíc až 60 tisíc litrov, minimálne 3 roky. Priebeh oxidácie je veľmi pomalý a víno si tak uchováva svieži, ovocný charakter, plnú rubínovú farbu a bohatú arómu červeného ovocia.
Rodina Fochesato už tri generácie pestuje vinohrady v regióne Veneto, ktorá sa nachádza 220 m/nad morom a rozprestiera sa na 12 ha vápenatej a ílovité pôdy. Práve tam sa rodí špecifická línia vín, kde sa silné prepojenie s okolitou prírodou prejavuje aj pri výbere zberu hrozna, fľaškovaní a ručnom označovaní vína. Hrozno sa zbiera v malých 20 kg boxoch s veľkou starostlivosťou. Hrozno sa premiestni do chladených oceľových nádrží pri kontrolovanej teplote; po mesiaci sa víno presunie do nových francúzskych dubových barikových sudov, kde zreje 18/20 mesiacov. Fľaškovanie prebieha približne po 24 mesiacoch. Etikety vína vzdávajú hold zvieratám, ktoré zvyčajne navštevujú obrábanú pôdu z blízkych lesov.
Má rubínovú červeno - fialovú farbu. Je to zvodné a stimulujúce mladé víno, ktoré si zachovalo svoju silnú a živú osobnosť a mimoriadne ovocný, čerstvý a originálny buket. Má fantastickú arómu čerstvých hrozien s kvetinovým tónom. Je zmesou z niekoľkých zberov. Prvé tri roky zreje v dubovom sude, potom sa prečerpe do oceľových tankov a potom sa kupážuje a fľašuje a jemne filtruje. Podávame pri teplote 14°-15°C; vhodne doplňuje jahodové a čokoládové dezerty.
Kugel – to najlepšie z ročníka
Rizling vlašský macerovaný 20 hodín na šupkách je komplexné priamočiare víno. Krásne harmonické, s ovocnými arómami, ktoré dlho doznievajú v ústach. Pocit šťavnatosti prevažuje nad pocitom že víno je suché, intenzita chute pôsobí jemne sladko. Fermentované selektívnymi kvasinkami. Vegánske.
Exkluzívna darčeková kolekcia zlatých medailových Grand Vins de Boredeaux v drevenej kazete.
Vinárstvo založil v roku 1844 Pierre QUANCARD. Dnes rodinné vinárstvo patrí medzi špičku francúzskych vín z Bordeaux. Rodinná tradícia je zobrazená logom: Kôň symbolizuje vernosť, múdrosť a dobývanie.
Sada obsahuje :
Chateau de Bordes-QUANCARD 2016
Chateau LANSCADE 2016
Chateau HAUT CLOSET 2021
Appellation d'origine contrôlée (AOC)
vinárstvo Ostrožovič
J&J Ostrožovič Tokajský výber 3 putňový 2005 je klasické sladké žlté slovenské víno. Vyrobené z hrozna klasických tokajských odrôd zušľachtených hubou Botrytis cinerea. Po pridaní vzácnej esencie z prezretých cibéb zrelo v tufovej tokajskej pivnici tri roky. Typická chlebovinka v bukete je podčiarknutá tónmi sušeného ovocia, bohatou mineralitou v chuti a potenciálom zrenia, ktorý ani po desiatkach rokov nekončí. Noblesné víno zlatej jantárovo-žltej farby s vyššou viskozitou (hustotou).
Červené suché víno SCHOLA SARMENTI Armentino je vínom výraznej chuti, docielenej rovnomerným spojením odrôd Negroamaro a Primitivo. Výsledkom je víno síce silnejšie, s až 14% obsahom alkoholu, no zato víno, aké si zaručene zapamätáte. Hrozno, z akého sa vyrába, sa zbiera ručne a jemne ukladá do vzdušných debničiek. Vo vinici sa hrozno ďalej delí, načo nastupuje proces zretia v tankoch z nerezovej oceli a piatich ďalších mesiacoch strávených vo fľaši.
Priemerný vek viniča je približne 55 rokov, ktorý sa pestuje metódu Alberello používanú regióne Apúlia. Hrozno sa zberá ručne a jemne ukladá do malých vzdušných debničiek, ktoré sa k vinárstvu dostávajú ako celé strapce.
Chardonnay z radu nealkoholických vín výrobcu Carl Jung. Jemný ovocno-minerálny buket sa premení do plnej chuti s nádychom zrelších tropických plodov. Nepatrná sladkosť a svieža kyselinka na konci s dlhším záverom. Vhodné aj ako doplnok k šalátom a ľahkým syrovým tanierom, odporúčame aj k rybe či hydine. Má len 1/3 kalórií bežného vína.