Ostrožovič - Tokajský výber 4 putňový, sladké...
vinárstvo Ostrožovič
Víno hodné pomenovania "kráľovské" .
Názov „samorodné“ je slovanského pôvodu, ako originálneho a pravého z oblasti Tokaj.
Svetlejší odtieň jantárovej farby. Vo vôni sa prezentuje atraktívnou kompótovou ovocnosťou, dulí, zrelých hrušiek a hrozna podčiarknutou tmavou korenistosťou ušľachtilej botrytídy. Víno s pikantnou a živou textúrou, chuťou cibéb a hroznového kompótu , nádhernou kompozíciou jemného zvyškového cukru a výraznej tokajskej kyselinky. V dochuti citrusové a opäť veľmi živé.
Jeho zloženie predurčila história a tradícia. Obsahuje všetky tri odrody hrozna, najviac Furmintu potom Lipovina a Muškát žltý. Nie je cuvée, ale zmes hrozna.
Intenzívnejšia botrytída na hroznách napomáha k vyššej cukornatosti pri zbere, až 24°NM.
Nákup na drinks24.sk je bezpečný
Ak nebudete spokojní, môžete objednávku do 14 dní vrátiť, my Vám obratom vrátime peniaze
Farba : svetlejší odtieň jantárovej
Odroda : Furmint , Muškát , Lipovina
Vôňa : Vo vôni sa prezentuje atraktívnou kompótovou ovocnosťou, dulí, zrelých hrušiek a hrozna podčiarknutou tmavou korenistosťou
ušľachtilej botrytídy.
Chuť : s pikantnou a živou textúrou, chuťou cibéb a hroznového kompótu , nádhernou kompozíciou jemného zvyškového cukru a výraznej tokajskej kyselinky. V dochuti citrusové a opäť veľmi živé.
Zvyškový cukor : 49 g/l
Celkové kyseliny : 7,53 g/l
Tabuľka dát
vinárstvo Ostrožovič
Víno hodné pomenovania "kráľovské" .
vinárstvo Ostrožovič
Jasný zlatožltý farebný odtieň, plná ovocno-herbálna vôňa pripomína zmes exotických grepov i limetiek s podmanivou notou šťavnatých egrešov, zrelých kiwi a levandule. Pikantná minerálna chuť vína je zvýraznená ovocnou kyselinkou. V dlhej korenistej dochuti nájdeme tóny zázvoru, citrusovej kôry i jadrového ovocia. Víno zanecháva na jazyku stopy zelených mandlí a všadeprítomných egrešov. Svieži celkový charakter ročníka pekne uzatvára dotyk agátového kvetu s nežnou medovou kvapkou.
Úplne nový štýl vína! Nové spojenie Furmintu a Lipoviny, ktoré fermentovali s dubovými doskami, s ktorými to víno aj po dobu 2 rokov vyzrievalo v tanku na kvasniciach. 2 roky Sur lie a drevo ktoré malo byť použité na nové sudy typu Barrique dodalo vínu jemný dotyk vanilky, tabaku, no neprekrylo charakter tohto vína!
Fantastická novinka....mohutné, elegantné s jedinečnou fľašovou zrelosťou!
Víno s chráneným označením pôvodu
Víno zo Slovenska- Vinohradnícka oblasť Tokaj
Obec, hon : Malá Tŕňa, BIO vinohrad Kráľovka
TISA - rieka, ktorá tvorí južnú hranicu oblasti Tokaj. V mestečku Tokaj sa stretáva s riekou Bodrog. Práve táto "sútok" bola aj inšpiráciou pre názov Tokaj.
V tomto víne sme spojili len 2 odrody: Pinot noir( Rulandské modré) a Alibernet. Fermentácia a vyzrievanie bolo tiež s dubovými doskami, čo je poznať na štruktúre, chuti aj vôni vína. Vo vôni vás prekvapia tóny černice a ostružiny, ktoré sú v chuti doplnené horkou čokoládou.
Víno s chráneným označením pôvodu
Víno zo Slovenska- Východoslovenská vinohradnícka oblasť
Obec : Streda nad Bodrogom
3- je skutočný počet putní naplnených cibébami , ktoré sa sypú do kade, mechanicky sa rozšliapu alebo rozdrvia a pritom sa podlievajú samorodným vínom. Putňa má obsah 22 až 25 kg cibéb a množstvo vína, ktorým sa podlieva je historický 136l zo suda s označeným „göncský „.
Po macerácií cibéb vo víne, po 2 až 3 dňoch, sa hustá masa lisuje a víno steká do dubových sudov. V stredovekej tokajskej tufovej pivnici vyzrieva minimálne 2 roky. Čím je vyšší počet putní, tým je výber extraktívnejší, mohutnejší aj so zvyšujúcim sa obsahom zvyškového cukru z cibéb.
S počtom putní stúpa aj koncentrácia všetkých aromatických, buketných a všetkých vzácnych látok, ktoré vnímajú naše zmysly.
Tokajské víno
Víno s chráneným označením pôvodu
Víno zo Slovenska- Vinohradnícka oblasť Tokaj
Víno je vyrobené z prezretých botrytických hrozienok - cibéb. Tie sa prelievajú samorodným suchým vínom. Číslo 4 je skutočný počet putní naplnených cibébami, ktoré sa sypú do kade, mechanicky sa rozšliapu, alebo rozdrvia a pritom sa podlievajú samorodným vínom.
S počtom putní stúpa aj koncentrácia všetkých aromatických, buketných a všetkých vzácnych látok, ktoré vnímajú naše zmysly.
Tokajské víno
Víno s chráneným označením pôvodu
Víno zo Slovenska- Vinohradnícka oblasť Tokaj
Názov „samorodné“ je slovanského pôvodu označujúce pôvod vína z originálneho a pravého z oblasti Tokaj.
Sýty odtieň jantárovej farby. Typická aromatika vína „ spod kožky „ - s výraznou chlebovinkou obohatenou o medovo-orieškové tóny a akcenty tokajského sudu s interesantnými nuansami pečenej tekvice. Úplne suchý prejav s pikantnou, citrusy evokujúcou, kyselinkou a svieža textúra v chuti tohto vína ho posúvajú do kategórie vitálnych samorodných tokajov, ktoré sú aj po rokoch v skvelej kondícii.
Málo známe víno, ale základné pre výrobu všetkých ostatných tokajských vín a ich špecialít.
Jeho zloženie predurčila história a tradícia. Obsahuje všetky tri odrody hrozna, Furmint, Lipovinu a Muškát žltý.
Základom kvality Novosedlých vín je štrkovitá, piesčitá a ílovitá pôda s veľkým obsahom vápenatých bavlanov a mimoriadnou mikroklímou vytvorenou riekou Dyjou, na ktorej pravom brehu sa obec nachádza.
Základom kvality Novosedlých vín je štrkovitá, piesčitá a ílovitá pôda s veľkým obsahom vápenatých bavlanov a mimoriadnou mikroklímou vytvorenou riekou Dyjou, na ktorej pravom brehu sa obec nachádza.
vinárstvo Ostrožovič
Set tokajských odrôd Furmint, Lipovina a Muškát žltý v modernom prevedení rady Special collection v papierovom obale s logom Ostrožovič.
Château Bel Air La Perriere, Francúzko. Neďaleko mesta Bordeaux sa nachádza mestečko Jugazan. Vína sa tu vyrábajú tradičným bordeauxským remeslom už od roku 1720 a pochádzajú z dvoch rovnomenných lokalít „Bel Air“ a „La Perriere“.Vinice Château Bel Air La Perriere sa nachádzajú vo vinárskej oblasti Entre deux mers, čo v preklade znamená „Medzi dvoma morami“ a odkazuje na polohu regiónu medzi riekami Dordogne a Garonne. Zvláštnosťou tejto oblasti je mikroklíma s mnohými hodinami slnečného svitu a takmer bez snehu v zime, čo ponúka viniču tie najlepšie podmienky na pestovanie.
Tinazzi je rodinná vinárska spoločnosť, založená v 60.tych rokoch Eugeniom Tinazzim v Cavaion, v regióne Benátsko (Veneto) na severe Talianska, pri jazere Garda.
Dnes v jeho šľapajách pokračuje jeho syn Gian Andrea, spolu so svojimi deťmi Francescou a Giorgom.
V súčasnosti vlastnia vinice aj v južnej časti Talianska, v Apúlii (Puglia), ktorá im svojou krásou učarovala. Týmto vzniklo unikátne prepojenie vinárskej tradície severu a juhu Talianska v rámci jednej vinárskej rodiny.
Úplne nový štýl vína! Nové spojenie Furmintu a Lipoviny, ktoré fermentovali s dubovými doskami, s ktorými to víno aj po dobu 2 rokov vyzrievalo v tanku na kvasniciach. 2 roky Sur lie a drevo ktoré malo byť použité na nové sudy typu Barrique dodalo vínu jemný dotyk vanilky, tabaku, no neprekrylo charakter tohto vína!
Fantastická novinka....mohutné, elegantné s jedinečnou fľašovou zrelosťou!
Víno s chráneným označením pôvodu
Víno zo Slovenska- Vinohradnícka oblasť Tokaj
Obec, hon : Malá Tŕňa, BIO vinohrad Kráľovka
Krásne, elegantné víno vyrobené odrôd Svätovavrinecké, Zweigeltrebe a Cabernet Sauvignon. Ovocná, višňovo slivková vôna prechádza aj do zrelej chuti. V závere sa objaví stopa čerstvo namletého čierneho korenia.
vinárstvo Ostrožovič
J&J Ostrožovič Tokajský výber 3 putňový 2005 je klasické sladké žlté slovenské víno. Vyrobené z hrozna klasických tokajských odrôd zušľachtených hubou Botrytis cinerea. Po pridaní vzácnej esencie z prezretých cibéb zrelo v tufovej tokajskej pivnici tri roky. Typická chlebovinka v bukete je podčiarknutá tónmi sušeného ovocia, bohatou mineralitou v chuti a potenciálom zrenia, ktorý ani po desiatkach rokov nekončí. Noblesné víno zlatej jantárovo-žltej farby s vyššou viskozitou (hustotou).
Cálem Fine Tawny je odborne scelené mladé portské s jemnou ovocno-drevitou chuťou v trende súčasných receptúr. Vyznačuje sa ľahkou hnedočervenou farbou. Servíruje sa pri izbovej teplote alebo v lete ľahko chladené. Je ideálne k dezertom.
Červené suché víno SCHOLA SARMENTI Armentino je vínom výraznej chuti, docielenej rovnomerným spojením odrôd Negroamaro a Primitivo. Výsledkom je víno síce silnejšie, s až 14% obsahom alkoholu, no zato víno, aké si zaručene zapamätáte. Hrozno, z akého sa vyrába, sa zbiera ručne a jemne ukladá do vzdušných debničiek. Vo vinici sa hrozno ďalej delí, načo nastupuje proces zretia v tankoch z nerezovej oceli a piatich ďalších mesiacoch strávených vo fľaši.
Priemerný vek viniča je približne 55 rokov, ktorý sa pestuje metódu Alberello používanú regióne Apúlia. Hrozno sa zberá ručne a jemne ukladá do malých vzdušných debničiek, ktoré sa k vinárstvu dostávajú ako celé strapce.
Vyrobené z vybraného, ekologicky pestovaného hrozna. Bohatá rubínová farba, zvýraznená buketom višní s nádychom čiernych ríbezlí. Toto veľmi jemné dealkoholizované víno doplňuje dlhý záver.
Hlavnou charakteristikou ekologicky vyrábaných vín je absencia pesticídov, syntetických hnojív a genetického inžinierstva. Cieľom nie je len výroba kvalitného vína, ale aj výroba kvalitného a chutného vína.
Vyrobené z vybraného, ekologicky pestovaného hrozna Chardonnay. Jasné, veľmi ovocné víno, čo je pre túto odrodu typické. Čisté na podnebí s dlhým záverom. Aróma pripomínajúca zelené jablká, citrusy a ananás.
Hlavnou charakteristikou ekologicky vyrábaných vín je absencia pesticídov, syntetických hnojív a genetického inžinierstva. Cieľom nie je len výroba kvalitného vína, ale aj výroba kvalitného a chutného vína.
Cálem Fine Ruby je jemné portské víno ovocného charakteru,zodpovedajúce novým trendom výroby portského, založeným na harmónií ovocnej chuti a ohnivosti destilátu s dôrazom na hroznovú chuť mladých vín. Je vhodné pre každú príležitosť či ako doplnok k zrejúcim syrom čedarového typu.
Rodina Fochesato už tri generácie pestuje vinohrady v regióne Veneto, ktorá sa nachádza 220 m/nad morom a rozprestiera sa na 12 ha vápenatej a ílovité pôdy. Práve tam sa rodí špecifická línia vín, kde sa silné prepojenie s okolitou prírodou prejavuje aj pri výbere zberu hrozna, fľaškovaní a ručnom označovaní vína. Hrozno sa zbiera v malých 20 kg boxoch s veľkou starostlivosťou. Hrozno sa premiestni do chladených oceľových nádrží pri kontrolovanej teplote; po mesiaci sa víno presunie do nových francúzskych dubových barikových sudov, kde zreje 18/20 mesiacov. Fľaškovanie prebieha približne po 24 mesiacoch. Etikety vína vzdávajú hold zvieratám, ktoré zvyčajne navštevujú obrábanú pôdu z blízkych lesov.
Červené suché víno SCHOLA SARMENTI Cubardi poteší aj tých najvyberavejších vínnych gurmánov. So svojim 15% obsahom alkoholu patrí k vínam silným, nadýchaným, pôsobivým a prosto nezabudnuteľným. Cubardi sa pripravuje výlučne z odrody Primitivo, pričom hrozno sa zberá ručne a jemne ukladá do vzdušných debničiek. Neskôr vo vinárstve podstupuje ďalší ručný výber, než začne cestu k svojej dokonalosti, pozostávajúcu z polročného zretia vo francúzskych dubových sudoch tonneaux, a z ôsmich mesiacoch vo fľaši pre ďalšie prezretie.
Výsledný nápoj v sebe spája to najlepšie z 65 rokov starých vinohradov, kde sa odroda Primitivo pestuje. Buket vína Cubardi je stelesnením aromatickej komplexnosti s pozvoľným vývojom v nose i na jazyku.
Furmint je jednou zo základných tokajských odrôd, ktorá vyniká jemnou aromatikou a kráľovskou mineralitou. Furmint je zároveň príbuzným Rizlingu rýnskeho a Chardonnay (všetci majú spoločného predka – odrodu Heunisch Weiss), je to skutočný aristokrat s divokosťou v srdci, s výnimočnou schopnosťou zrkadliť vulkanický terroir! Dnes ho viacerí odborníci prirovnávajú k Chardonnay z Burgundska alebo k Rieslingom z povodia Rýnu.