Venchi - horká čokoláda Cuor di Cacao 85 % 100g
Čistá, extra horká čokoláda, 85% kakaa s nízkou kyslosťou. Pochádza zo Strednej a Južnej Ameriky. Prirodzene bezlepková.
Červené suché víno SCHOLA SARMENTI Cubardi poteší aj tých najvyberavejších vínnych gurmánov. So svojim 15% obsahom alkoholu patrí k vínam silným, nadýchaným, pôsobivým a prosto nezabudnuteľným. Cubardi sa pripravuje výlučne z odrody Primitivo, pričom hrozno sa zberá ručne a jemne ukladá do vzdušných debničiek. Neskôr vo vinárstve podstupuje ďalší ručný výber, než začne cestu k svojej dokonalosti, pozostávajúcu z polročného zretia vo francúzskych dubových sudoch tonneaux, a z ôsmich mesiacoch vo fľaši pre ďalšie prezretie.
Výsledný nápoj v sebe spája to najlepšie z 65 rokov starých vinohradov, kde sa odroda Primitivo pestuje. Buket vína Cubardi je stelesnením aromatickej komplexnosti s pozvoľným vývojom v nose i na jazyku.
Nákup na drinks24.sk je bezpečný
Ak nebudete spokojní, môžete objednávku do 14 dní vrátiť, my Vám obratom vrátime peniaze
Odroda : 100% Primitivo
Farba : rubínová
Vôňa a Chuť : Intenzívna vôňa zrelého ovocia plynulo prechádza do výrazných tabakových tónov, zavŕšených dotykom čokolády a kávy.
Odporúčanie : ideálne k predjedlám údenín a syrov, druhým chodom na báze červeného mäsa, divine, duseným a duseným mäsám alebo grilovanému mäsu.
Doporučená teplota servírovania : 16 - 18 °C
Tabuľka dát
Čistá, extra horká čokoláda, 85% kakaa s nízkou kyslosťou. Pochádza zo Strednej a Južnej Ameriky. Prirodzene bezlepková.
Elegantný, okrúhly oranžový box s Venchi pralinkami.
Obsahuje:
Giandujotti: lieskovo oriešková plnka , 33% Piemontských orieškov
Chocaviar : čokolády plnené jemným Cuor di Cacao, obalené v dvojitej vrstve čokolády (75% horká čokoláda pod vrstvou 56% horkej čokolády) a posypané 75% granulátom
Horká čokoláda : celé lieskové orechy z 56% horkej čokolády
Ngugatine: chrumkavá čokoláda vyrobená z nakrájaných karamelizovaných lieskových orechov, potiahnutá 56% horkou čokoládou
Cremino: Stredná vrstva mliečnej čokolády s mandľovým krémom medzi dvoma vrstvami mliečnej Gianduji
Pistachio Créme: čokoláda s mäkkým vnútrom z bielej čokolády s krémom z pistácií a lieskových orechov , posiata lieskovými orieškami, mandľami a jemne solenými celými pistáciami, poliata slaným karamelom.
Vína firmy Schola Sarmenti sú unikátne nielen ich dlhou históriou, ale aj ich nečasto videnou oddanosťou k najstarším metódam výroby vín. V regióne Salento, kde vinice chladí vánok z dvoch morí, totiž praktizujú metódu Alberello - ručný systém, vyžadujúci si silné a šikovné ruky a datovaný až do dávnych čias. Ide o komplexný prípravný systém, zaručujúci najlepšiu kvalitu hrozna, kde sa rovným dielom vinári starajú o hlinu, v akej rastie, ako aj o jednotlivé kríky.
Toto biele suché víno Candora Chardonnay sa pripravuje z hrozna zberaného ručne do malých vzdušných debien, z ktorých sa neskôr vyberú už len najlepšie exempláre, ktoré neskôr zrejú v tankoch z nerezovej oceli v kontrolovaných teplotách. Obvyklý priemerný vek viniča sa pohybuje okolo 15 rokov.
Vinárstvo: Schola Sarmenti
Biele víno vyrobené zo 100% hrozna Fiano zozbieraného z rastlín s priemerným vekom 10-15 rokov.Zber sa vykonáva ručným zberom hrozna, ktoré sa následne šetrne ukladá do malých vetraných boxov, aby sa zachovala jeho celistvosť. Vo vinárstve sa potom ďalej vyberajú na modernom triediacom stole. Po bielej vinifikácii pri kontrolovanej teplote a potom zrenie v oceli pred plnením do fliaš.
Produkcia vína :3700ks
Vína spoločnosti Schola Sarmenti sú unikátne nielen ich dlhou históriou, ale aj ich nečasto videnou oddanosťou k najstarším metódam výroby vín. V regióne Salento, kde vinice chladí vánok z dvoch morí, totiž praktizujú metódu Alberello - ručný systém vyžadujúci si silné a šikovné ruky, ktorý je datovaný až do dávnych čias. Ide o komplexný prípravný systém, zaručujúci najlepšiu kvalitu hroznu. Toto červené suché víno Antieri sa pripravuje z hrozna zberaného ručne do malých vzdušných debien, z ktorých sa neskôr vyberú už len najlepšie exempláre, ktoré neskôr zrejú po dobu dvanástich mesiacov v stredne opálených francúzskych dubových sudoch. Výsledkom tohto procesu je víno znamenitej chute a silnej arómy, aká sa podpisuje aj na jeho 15% alkoholu.
Produkcia je 5.500ks fliaš.
Červené suché víno SCHOLA SARMENTI Armentino je vínom výraznej chuti, docielenej rovnomerným spojením odrôd Negroamaro a Primitivo. Výsledkom je víno síce silnejšie, s až 14% obsahom alkoholu, no zato víno, aké si zaručene zapamätáte. Hrozno, z akého sa vyrába, sa zbiera ručne a jemne ukladá do vzdušných debničiek. Vo vinici sa hrozno ďalej delí, načo nastupuje proces zretia v tankoch z nerezovej oceli a piatich ďalších mesiacoch strávených vo fľaši.
Priemerný vek viniča je približne 55 rokov, ktorý sa pestuje metódu Alberello používanú regióne Apúlia. Hrozno sa zberá ručne a jemne ukladá do malých vzdušných debničiek, ktoré sa k vinárstvu dostávajú ako celé strapce.
Vinárstvo Schola Sarmenti
Priemerný vek viniča je približne 65 rokov, ktorý sa pestuje metódu Alberello používanu regióne Apúlia. Neskorý zber hrozna, ktoré je zbierané ručne a jemne uložené v malých vetraných debnách, aby sa zachovala jeho celistvosť. V pivnici sa potom po niekoľkých dňoch odpočinku s kontrolovanou teplotou a vlhkosťou ďalej vyberú na modernom triediacom stole len tie najlepšie hrozná. Nasleduje jemné lisovanie a následná fermentácia najprv prebieha v tankoch z ocele a neskôr aj v sude cca 10 mesiacov. Vino má veľký obsah alkoholu 16% no jeho potenciál je až na 20%.
Limitovaná edícia, ktorá je vhodná aj na archiváciu 5-6 rokov.
Výborné sladké sherry, spracované metódou solera.
Hepy Bery je spojenie vína s ovocnými šťavami. Ľahké osviežujúce vína s nízkym obsahom histamínov.
Lipovina infúzovaná malinovou šťavou
Bez pridania repného cukru
Bez pridania umelých farbív
Bez pridania umelých aróm
Bez chemickej stabilizácie
100% Slovenský produkt
Darčeková sada France De Luxe obsahuje: 2x Chateau Tour du Foussat AOC Bordeaux 0,75l, Bažantiu terinu s Armagnacom 180g, Kačaciu terinu na pomarančoch 180g a hydinovú terinu s cognacom 180g.
Krásne, elegantné víno vyrobené odrôd Svätovavrinecké, Zweigeltrebe a Cabernet Sauvignon. Ovocná, višňovo slivková vôna prechádza aj do zrelej chuti. V závere sa objaví stopa čerstvo namletého čierneho korenia.
Cálem Late Bottled Vintage 2015 vás ohromí svojim ovocným rázom. Toto portské zrelo 5 rokov v stredne veľkých drevených sudoch s objemom 8000 litrov bez prístupu vzduchu, je čisto filtrované a patrí medzi špičku.
Tinazzi je rodinná vinárska spoločnosť, založená v 60.tych rokoch Eugeniom Tinazzim, v regióne Benátsko (Veneto) na severe Talianska, pri jazere Garda. Dnes v jeho šľapajách pokračuje jeho syn Gian Andrea, spolu so svojimi deťmi Francescou a Giorgom.
V súčasnosti vlastnia vinice aj v J časti Talianska, v Apúlii (Puglia), ktorá im svojou krásou učarovala. Tak vzniklo unikátne prepojenie vinárskej tradície S a J Talianska v rámci jednej vinárskej rodiny.
Tinazzi Generation je špeciálnym výberom tých najlepších vín z Veneta - Amarone della Valpolicella a Valpolicella Ripasso Superiore - a z Puglie - Primitivo di Manduria. Andrea, Giorgio a Francesca si vybrali vína, ktoré by ich reprezentovali a každú fľašu osobne podpísali. Názvy vín sú tvorené ich iniciálkami a rokom narodenia.
Vinárstvo založil v roku 1844 Pierre QUANCARD. Dnes rodinné vinárstvo patrí medzi špičku francúzskych vín z Bordeaux. Rodinná tradícia je zobrazená logom: Kôň symbolizuje vernosť, múdrosť a dobývanie.
Dvojica skvelých vín oceňovaného vinárstva Cheval Quancard z Boredeaux v peknej drevenej bedničke. Tradičné suché červené s buketom čierneho ovocia. Klasické prevedenie bieleho Bordeaux – suché, plné na podnebí a dlhým záverom.
Sada obsahuje :
1. CHEVAL QUANCARD Réserve 2020
2. CHEVAL QUANCARD Réserve BLANC 2021
Má rubínovú červeno - fialovú farbu. Je to zvodné a stimulujúce mladé víno, ktoré si zachovalo svoju silnú a živú osobnosť a mimoriadne ovocný, čerstvý a originálny buket. Má fantastickú arómu čerstvých hrozien s kvetinovým tónom. Je zmesou z niekoľkých zberov. Prvé tri roky zreje v dubovom sude, potom sa prečerpe do oceľových tankov a potom sa kupážuje a fľašuje a jemne filtruje. Podávame pri teplote 14°-15°C; vhodne doplňuje jahodové a čokoládové dezerty.
Rodina Fochesato už tri generácie pestuje vinohrady v regióne Veneto, ktorá sa nachádza 220 m/nad morom a rozprestiera sa na 12 ha vápenatej a ílovité pôdy. Práve tam sa rodí špecifická línia vín, kde sa silné prepojenie s okolitou prírodou prejavuje aj pri výbere zberu hrozna, fľaškovaní a ručnom označovaní vína. Hrozno sa zbiera v malých 20 kg boxoch s veľkou starostlivosťou. Hrozno sa premiestni do chladených oceľových nádrží pri kontrolovanej teplote; po mesiaci sa víno presunie do nových francúzskych dubových barikových sudov, kde zreje 18/20 mesiacov. Fľaškovanie prebieha približne po 24 mesiacoch. Etikety vína vzdávajú hold zvieratám, ktoré zvyčajne navštevujú obrábanú pôdu z blízkych lesov.
Château Bel Air La Perriere, Francúzko. Neďaleko mesta Bordeaux sa nachádza mestečko Jugazan. Vína sa tu vyrábajú tradičným bordeauxským remeslom už od roku 1720 a pochádzajú z dvoch rovnomenných lokalít „Bel Air“ a „La Perriere“.Vinice Château Bel Air La Perriere sa nachádzajú vo vinárskej oblasti Entre deux mers, čo v preklade znamená „Medzi dvoma morami“ a odkazuje na polohu regiónu medzi riekami Dordogne a Garonne. Zvláštnosťou tejto oblasti je mikroklíma s mnohými hodinami slnečného svitu a takmer bez snehu v zime, čo ponúka viniču tie najlepšie podmienky na pestovanie.
Kugel – to najlepšie z ročníka
Rizling rýnsky je vysokokvalitná odroda. Lorencár je kopcovitá poloha, preto aj iná štruktúra a zrnitosť pôdy. Tu hovoríme práve o veľkých kusoch skál, kde skelet vytvára až 70% kameňa až do veľkosti 50 cm. Proces výroby je prispôsobený vyzretosti hrozna, ktoré prešlo dlhšou 20 hodinovou maceráciou šupiek v lise. Nazývame to „skin-contact wine“. Vďaka tomu, ako aj vďaka selektovaným kvasinkám z Modry, pôdny typ „Skala“, patrí medzi naše top vína. Víno je plné, intenzívne, celá aróma sa nesie v tónoch lipového kvetu,jemné citrusy a šťavnatá marhuľa. Krásny reprezentant pôdneho typu SKALA.
Tinazzi je rodinná vinárska spoločnosť, založená v 60.tych rokoch Eugeniom Tinazzim v Cavaion, v regióne Benátsko (Veneto) na severe Talianska, pri jazere Garda.
Dnes v jeho šľapajách pokračuje jeho syn Gian Andrea, spolu so svojimi deťmi Francescou a Giorgom.
V súčasnosti vlastnia vinice aj v južnej časti Talianska, v Apúlii (Puglia), ktorá im svojou krásou učarovala. Týmto vzniklo unikátne prepojenie vinárskej tradície severu a juhu Talianska v rámci jednej vinárskej rodiny.
vinárstvo Ostrožovič
Jasný zlatožltý farebný odtieň, plná ovocno-herbálna vôňa pripomína zmes exotických grepov i limetiek s podmanivou notou šťavnatých egrešov, zrelých kiwi a levandule. Pikantná minerálna chuť vína je zvýraznená ovocnou kyselinkou. V dlhej korenistej dochuti nájdeme tóny zázvoru, citrusovej kôry i jadrového ovocia. Víno zanecháva na jazyku stopy zelených mandlí a všadeprítomných egrešov. Svieži celkový charakter ročníka pekne uzatvára dotyk agátového kvetu s nežnou medovou kvapkou.
vinárstvo Ostrožovič
Tokaj cuvée, Saturnia, ľadové víno, r. 2018, biele, sladké 0,375 L
Prague Wine Trophy 2020 Veľká zlatá medaila
Furmint, Saturnia, hrozienkový výber, r. 2018, biele, sladké 0,5 L
Texas International Wine Competition USA 2020 Veľká zlatá medaila
Tokajský výber 4 putňový, r. 2003, biele, sladké, 0,375L
Prague Wine Trophy 2019 Veľká zlatá medaila
vinárstvo Ostrožovič
Aristokraticky príťažlivé víno zlato-žltej farby očarí nádhernou arómou dozrievajúcich maslových hrušiek, neskorých mandaríniek s kvapkou agátového medu doplnenou o šťavnatý vnem suchej citrónovej kvapky. Zrenie v dubových sudoch sa zapáčilo noblesným chuťovým vnemom. Ich bohatá paleta začína ovocnou stopou mišpúľ a manga, pokračuje tónmi vanilky a sladkého drievka, aby po prehltnutí zanechala štipku koriandra so zázvorom. V dochuti rezonuje očarujúca harmónia kyselín a zvyškového cukru.
Celá rada klasických tokajských vín v decentnom drevenom kufriku prírodnej farby s logom Ostrožovič .