Venchi - horká čokoláda Cuor di Cacao 85 % 100g
Čistá, extra horká čokoláda, 85% kakaa s nízkou kyslosťou. Pochádza zo Strednej a Južnej Ameriky. Prirodzene bezlepková.
Vinárstvo Schola Sarmenti
Priemerný vek viniča je približne 65 rokov, ktorý sa pestuje metódu Alberello používanu regióne Apúlia. Neskorý zber hrozna, ktoré je zbierané ručne a jemne uložené v malých vetraných debnách, aby sa zachovala jeho celistvosť. V pivnici sa potom po niekoľkých dňoch odpočinku s kontrolovanou teplotou a vlhkosťou ďalej vyberú na modernom triediacom stole len tie najlepšie hrozná. Nasleduje jemné lisovanie a následná fermentácia najprv prebieha v tankoch z ocele a neskôr aj v sude cca 10 mesiacov. Vino má veľký obsah alkoholu 16% no jeho potenciál je až na 20%.
Limitovaná edícia, ktorá je vhodná aj na archiváciu 5-6 rokov.
Nákup na drinks24.sk je bezpečný
Ak nebudete spokojní, môžete objednávku do 14 dní vrátiť, my Vám obratom vrátime peniaze
Odroda : Primitivo
Farba : rubínová až tmavohnedá
Vôňa a Chuť : Vôňa s tónmi červeného ovocia a džemom z čiernych čerešní. Jemný dotyk sladkosti, ktorá lichotí zamatovým a mimoriadne elegantným nádychom v mandľovom prevedení. V závere nastupuje sila Primitiva s dlhým čokoládovým a korenistým finišom.
Odporúčanie : vynikajúce spojenie s vyzretými syrmi
Doporučená teplota servírovania : 14 - 16 °C
Vínko odporúčame dekantovať aspoň 30-60 minút pred konzumáciou .
Tabuľka dát
Čistá, extra horká čokoláda, 85% kakaa s nízkou kyslosťou. Pochádza zo Strednej a Južnej Ameriky. Prirodzene bezlepková.
Elegantný, okrúhly oranžový box s Venchi pralinkami.
Obsahuje:
Giandujotti: lieskovo oriešková plnka , 33% Piemontských orieškov
Chocaviar : čokolády plnené jemným Cuor di Cacao, obalené v dvojitej vrstve čokolády (75% horká čokoláda pod vrstvou 56% horkej čokolády) a posypané 75% granulátom
Horká čokoláda : celé lieskové orechy z 56% horkej čokolády
Ngugatine: chrumkavá čokoláda vyrobená z nakrájaných karamelizovaných lieskových orechov, potiahnutá 56% horkou čokoládou
Cremino: Stredná vrstva mliečnej čokolády s mandľovým krémom medzi dvoma vrstvami mliečnej Gianduji
Pistachio Créme: čokoláda s mäkkým vnútrom z bielej čokolády s krémom z pistácií a lieskových orechov , posiata lieskovými orieškami, mandľami a jemne solenými celými pistáciami, poliata slaným karamelom.
Vína firmy Schola Sarmenti sú unikátne nielen ich dlhou históriou, ale aj ich nečasto videnou oddanosťou k najstarším metódam výroby vín. V regióne Salento, kde vinice chladí vánok z dvoch morí, totiž praktizujú metódu Alberello - ručný systém, vyžadujúci si silné a šikovné ruky a datovaný až do dávnych čias. Ide o komplexný prípravný systém, zaručujúci najlepšiu kvalitu hrozna, kde sa rovným dielom vinári starajú o hlinu, v akej rastie, ako aj o jednotlivé kríky.
Toto biele suché víno Candora Chardonnay sa pripravuje z hrozna zberaného ručne do malých vzdušných debien, z ktorých sa neskôr vyberú už len najlepšie exempláre, ktoré neskôr zrejú v tankoch z nerezovej oceli v kontrolovaných teplotách. Obvyklý priemerný vek viniča sa pohybuje okolo 15 rokov.
Vinárstvo: Schola Sarmenti
Biele víno vyrobené zo 100% hrozna Fiano zozbieraného z rastlín s priemerným vekom 10-15 rokov.Zber sa vykonáva ručným zberom hrozna, ktoré sa následne šetrne ukladá do malých vetraných boxov, aby sa zachovala jeho celistvosť. Vo vinárstve sa potom ďalej vyberajú na modernom triediacom stole. Po bielej vinifikácii pri kontrolovanej teplote a potom zrenie v oceli pred plnením do fliaš.
Produkcia vína :3700ks
Vína spoločnosti Schola Sarmenti sú unikátne nielen ich dlhou históriou, ale aj ich nečasto videnou oddanosťou k najstarším metódam výroby vín. V regióne Salento, kde vinice chladí vánok z dvoch morí, totiž praktizujú metódu Alberello - ručný systém vyžadujúci si silné a šikovné ruky, ktorý je datovaný až do dávnych čias. Ide o komplexný prípravný systém, zaručujúci najlepšiu kvalitu hroznu. Toto červené suché víno Antieri sa pripravuje z hrozna zberaného ručne do malých vzdušných debien, z ktorých sa neskôr vyberú už len najlepšie exempláre, ktoré neskôr zrejú po dobu dvanástich mesiacov v stredne opálených francúzskych dubových sudoch. Výsledkom tohto procesu je víno znamenitej chute a silnej arómy, aká sa podpisuje aj na jeho 15% alkoholu.
Produkcia je 5.500ks fliaš.
Červené suché víno SCHOLA SARMENTI Armentino je vínom výraznej chuti, docielenej rovnomerným spojením odrôd Negroamaro a Primitivo. Výsledkom je víno síce silnejšie, s až 14% obsahom alkoholu, no zato víno, aké si zaručene zapamätáte. Hrozno, z akého sa vyrába, sa zbiera ručne a jemne ukladá do vzdušných debničiek. Vo vinici sa hrozno ďalej delí, načo nastupuje proces zretia v tankoch z nerezovej oceli a piatich ďalších mesiacoch strávených vo fľaši.
Priemerný vek viniča je približne 55 rokov, ktorý sa pestuje metódu Alberello používanú regióne Apúlia. Hrozno sa zberá ručne a jemne ukladá do malých vzdušných debničiek, ktoré sa k vinárstvu dostávajú ako celé strapce.
Exkluzívna darčeková kolekcia zlatých medailových Grand Vins de Boredeaux v drevenej kazete.
Vinárstvo založil v roku 1844 Pierre QUANCARD. Dnes rodinné vinárstvo patrí medzi špičku francúzskych vín z Bordeaux. Rodinná tradícia je zobrazená logom: Kôň symbolizuje vernosť, múdrosť a dobývanie.
Sada obsahuje :
Chateau de Bordes-QUANCARD 2016
Chateau LANSCADE 2016
Chateau HAUT CLOSET 2021
Appellation d'origine contrôlée (AOC)
Biele, suché, perlivé naturálne víno vyrobené metódou pétillant naturel- PÉT NAT- víno sa nafľaškuje počas spontánnej prvej fermentácie, a tá skončí vo fľaši. Potom „odstrelíme“ kaly - tento proces sa volá degoržovanie a víno je hotové :-)
Elegantné jemné bublinky, svieža ovocná chuť. V závere jemná krémovosť a šťavnatosť.
vinárstvo Ostrožovič
Set tokajských odrôd Furmint, Lipovina a Muškát žltý v modernom prevedení rady Special collection v papierovom obale s logom Ostrožovič.
Rubínová farba s ovocným buketom. Ako každému červenému vínu mu pristane, keď sa otvorí polhodinku pred podávaním a nechá sa odstáť. Dobre sa dopĺňa s červeným mäsom či syrom alebo k cestovinám na taliansky spôsob. Obsahuje 1/3 kalórií bežného vína.
Tinazzi je rodinná vinárska spoločnosť, založená v 60.tych rokoch Eugeniom Tinazzim v Cavaion, v regióne Benátsko (Veneto) na severe Talianska, pri jazere Garda.
Dnes v jeho šľapajách pokračuje jeho syn Gian Andrea, spolu so svojimi deťmi Francescou a Giorgom.
V súčasnosti vlastnia vinice aj v južnej časti Talianska, v Apúlii (Puglia), ktorá im svojou krásou učarovala. Týmto vzniklo unikátne prepojenie vinárskej tradície severu a juhu Talianska v rámci jednej vinárskej rodiny.
Vo vôni bujné arómy sušeného ovocia a korenia, s prevládajúcimi tónmi karamelu, kávy a čerešňového džemu. Na podnebí je plná a intenzívna, s tanínmi dokonale ladiacimi s jej sladkosťou, zanechávajúc sladký pocit v ústach, rovnako ako chuť tmavej čokolády. Elegantný a jemný povrch.
Na výrobu je potrebné samorodné víno a z prezretého hrozna povyberané botrytické hrozienka – cibéby.
Číslo 5 je skutočný počet putní naplnených cibébami , ktoré sa sypú do kade, mechanicky sa rozšliapu alebo rozdrvia a pritom sa podlievajú samorodným vínom.
S počtom putní stúpa aj koncentrácia všetkých aromatických, buketných a všetkých vzácnych látok, ktoré vnímajú naše zmysly.
Tokajské víno
Víno s chráneným označením pôvodu
Víno zo Slovenska- Vinohradnícka oblasť Tokaj
Burmester Sotto Voce Reserve je premium 5ročné ruby portské. Vyberajú a miešajú sa vína, ktoré zreli dlhý čas v pivniciach. Delikátne a mladé víno. Je ovocné so silným charakterom, hodvábne a teplé na podnebí, s dlhotrvajúcim záverom.
Toto portské vzdáva hold duchu a vášni žien z Burmesteru pre hudbu a umenie.
Cálem Old Friends Tawny je portské s jemne potlačeným ovocným charakterom. Jeho farba sa mení z tmavo fialovej do medenej a získáva až tóny dreva a vanilky. Servíruje sa pri izbovej teplote alebo v lete ľahko chladené. Je ideálne k dezertom.
Víno "Troch priateľov" plne vystihuje povahu pôvodných receptúr.
Cálem Fine Ruby je jemné portské víno ovocného charakteru,zodpovedajúce novým trendom výroby portského, založeným na harmónií ovocnej chuti a ohnivosti destilátu s dôrazom na hroznovú chuť mladých vín. Je vhodné pre každú príležitosť či ako doplnok k zrejúcim syrom čedarového typu.
vinárstvo Ostrožovič
J&J Ostrožovič Tokajský výber 3 putňový 2005 je klasické sladké žlté slovenské víno. Vyrobené z hrozna klasických tokajských odrôd zušľachtených hubou Botrytis cinerea. Po pridaní vzácnej esencie z prezretých cibéb zrelo v tufovej tokajskej pivnici tri roky. Typická chlebovinka v bukete je podčiarknutá tónmi sušeného ovocia, bohatou mineralitou v chuti a potenciálom zrenia, ktorý ani po desiatkach rokov nekončí. Noblesné víno zlatej jantárovo-žltej farby s vyššou viskozitou (hustotou).
Furmint je jednou zo základných tokajských odrôd, ktorá vyniká jemnou aromatikou a kráľovskou mineralitou. Furmint je zároveň príbuzným Rizlingu rýnskeho a Chardonnay (všetci majú spoločného predka – odrodu Heunisch Weiss), je to skutočný aristokrat s divokosťou v srdci, s výnimočnou schopnosťou zrkadliť vulkanický terroir! Dnes ho viacerí odborníci prirovnávajú k Chardonnay z Burgundska alebo k Rieslingom z povodia Rýnu.
Základom kvality Novosedlých vín je štrkovitá, piesčitá a ílovitá pôda s veľkým obsahom vápenatých bavlanov a mimoriadnou mikroklímou vytvorenou riekou Dyjou, na ktorej pravom brehu sa obec nachádza.
Úplne nový štýl vína! Nové spojenie Furmintu a Lipoviny, ktoré fermentovali s dubovými doskami, s ktorými to víno aj po dobu 2 rokov vyzrievalo v tanku na kvasniciach. 2 roky Sur lie a drevo ktoré malo byť použité na nové sudy typu Barrique dodalo vínu jemný dotyk vanilky, tabaku, no neprekrylo charakter tohto vína!
Fantastická novinka....mohutné, elegantné s jedinečnou fľašovou zrelosťou!
Víno s chráneným označením pôvodu
Víno zo Slovenska- Vinohradnícka oblasť Tokaj
Obec, hon : Malá Tŕňa, BIO vinohrad Kráľovka
Mladé, vyvážené a harmonické cuvée v sebe skrýva arómy a chute odrôd Muller Thurgau a Muškát Moravský. Inzenzívne voňavé a v chuti dlhé ovocné. Vegánske.
Odroda Shiraz s intenzívnou červenou farbou, tónmi čokolády, dobrou štruktúrou trieslovín a skvelou rovnováhou.