Venchi - horká čokoláda Cuor di Cacao 85 % 100g
Čistá, extra horká čokoláda, 85% kakaa s nízkou kyslosťou. Pochádza zo Strednej a Južnej Ameriky. Prirodzene bezlepková.
vinárstvo Ostrožovič
Tokaj cuvée, Saturnia, ľadové víno, r. 2018, biele, sladké 0,375 L
Prague Wine Trophy 2020 Veľká zlatá medaila
Furmint, Saturnia, hrozienkový výber, r. 2018, biele, sladké 0,5 L
Texas International Wine Competition USA 2020 Veľká zlatá medaila
Tokajský výber 4 putňový, r. 2003, biele, sladké, 0,375L
Prague Wine Trophy 2019 Veľká zlatá medaila
Nákup na drinks24.sk je bezpečný
Ak nebudete spokojní, môžete objednávku do 14 dní vrátiť, my Vám obratom vrátime peniaze
Tokaj cuvée, Saturnia, ľadové víno, r. 2018, biele, sladké 0,375 L
Furmint, Saturnia, hrozienkový výber, r. 2018, biele, sladké 0,5 L
Farba: intenzívne zlatá
Vôňa: Výrazná ovocná až muškátovo-korenistá vôňa s náznakom opekaného sladkého cesta a perníkov pôsobí mimoriadne exoticky.
Chuť: Medovo-hrozienková chuť v sebe ukrýva noty lúpaných sladkých mandlí, pistácií a kešu orieškov.
Tokajský výber 4 putňový, r. 2003, biele, sladké, 0,375L
Farba: jantárovo - hnedý odtieň
Vôňa : tokajskej chlebovinky
Chuť: dominujú tóny vlašského orecha, medovej kašičky, prezretých hrozienok, botrytídy, suchých tropických plodov a ovocnej minerality
Zrenie: dlhý potenciál zrenia
Tabuľka dát
Čistá, extra horká čokoláda, 85% kakaa s nízkou kyslosťou. Pochádza zo Strednej a Južnej Ameriky. Prirodzene bezlepková.
vinárstvo Ostrožovič
Tokajská esencia s brilantne čírym tmavozlatým jantárom a vysokou viskozitou. Ohnivá minerálna chuť vznikla v priebehu pomalého alkoholového kvasenia cibéb z najvzácnejšej úrody botrytického hrozna. Tento elixír zušľachtený pomalým zrením v tufovej pivnici zastaví čas aspoň na chvíľu počas ochutnávky. Veľké víno pre výnimočné okamihy života.
vinárstvo Ostrožovič
Aristokraticky príťažlivé víno zlato-žltej farby očarí nádhernou arómou dozrievajúcich maslových hrušiek, neskorých mandaríniek s kvapkou agátového medu doplnenou o šťavnatý vnem suchej citrónovej kvapky. Zrenie v dubových sudoch sa zapáčilo noblesným chuťovým vnemom. Ich bohatá paleta začína ovocnou stopou mišpúľ a manga, pokračuje tónmi vanilky a sladkého drievka, aby po prehltnutí zanechala štipku koriandra so zázvorom. V dochuti rezonuje očarujúca harmónia kyselín a zvyškového cukru.
vinárstvo Ostrožovič
Vôňa tohto vína očarí nádychom prezretých datlí a fíg. V chuti Vás rozmaznajú tóny sladkých pomarančov a nastrúhanej
limetkovej kôrky.
vinárstvo Ostrožovič
Bohatá medovo-ovocná vôňa pripomína zmes prezretých botrytických hrozienok, agátového medu, zázvoru a pekanových orieškov. Jedinečný intenzívny ročník s potenciálom zrenia.
vinárstvo Ostrožovič
Set tokajských odrôd Furmint, Lipovina a Muškát žltý v modernom prevedení rady Special collection v papierovom obale s logom Ostrožovič.
3- je skutočný počet putní naplnených cibébami , ktoré sa sypú do kade, mechanicky sa rozšliapu alebo rozdrvia a pritom sa podlievajú samorodným vínom. Putňa má obsah 22 až 25 kg cibéb a množstvo vína, ktorým sa podlieva je historický 136l zo suda s označeným „göncský „.
Po macerácií cibéb vo víne, po 2 až 3 dňoch, sa hustá masa lisuje a víno steká do dubových sudov. V stredovekej tokajskej tufovej pivnici vyzrieva minimálne 2 roky. Čím je vyšší počet putní, tým je výber extraktívnejší, mohutnejší aj so zvyšujúcim sa obsahom zvyškového cukru z cibéb.
S počtom putní stúpa aj koncentrácia všetkých aromatických, buketných a všetkých vzácnych látok, ktoré vnímajú naše zmysly.
Tokajské víno
Víno s chráneným označením pôvodu
Víno zo Slovenska- Vinohradnícka oblasť Tokaj
vinárstvo Ostrožovič
Jasný zlatožltý farebný odtieň, plná ovocno-herbálna vôňa pripomína zmes exotických grepov i limetiek s podmanivou notou šťavnatých egrešov, zrelých kiwi a levandule. Pikantná minerálna chuť vína je zvýraznená ovocnou kyselinkou. V dlhej korenistej dochuti nájdeme tóny zázvoru, citrusovej kôry i jadrového ovocia. Víno zanecháva na jazyku stopy zelených mandlí a všadeprítomných egrešov. Svieži celkový charakter ročníka pekne uzatvára dotyk agátového kvetu s nežnou medovou kvapkou.
Šimoni má bohatú penu, ktorá je vo farbách jesenného slnka na Tokaji. Osloví vás zrelou, typickou medovo-lipovou aromatikou so stopami minerálov a korenia. Príjemná plnosť s prirodzenou chuťou tokajského hrozna a lipového čaju s jemnou perlážou na podnebí osloví nejedného znalca šumivých vín. V dochuti sa objavuje harmonická súhra tokajských kyselín a citlivo nadávkovanej sladkosti dosážneho likéru so stopami hrozienok.
vinárstvo Ostrožovič
Víno, vyrobené zo starého vinohradu, vysadeného v roku 1947 pánom Hankom, na ktorého počesť vzniklo toto obľúbené cuvée.
Názov „samorodné“ je slovanského pôvodu označujúce pôvod vína z originálneho a pravého z oblasti Tokaj.
Sýty odtieň jantárovej farby. Typická aromatika vína „ spod kožky „ - s výraznou chlebovinkou obohatenou o medovo-orieškové tóny a akcenty tokajského sudu s interesantnými nuansami pečenej tekvice. Úplne suchý prejav s pikantnou, citrusy evokujúcou, kyselinkou a svieža textúra v chuti tohto vína ho posúvajú do kategórie vitálnych samorodných tokajov, ktoré sú aj po rokoch v skvelej kondícii.
Málo známe víno, ale základné pre výrobu všetkých ostatných tokajských vín a ich špecialít.
Jeho zloženie predurčila história a tradícia. Obsahuje všetky tri odrody hrozna, Furmint, Lipovinu a Muškát žltý.
Červené suché víno SCHOLA SARMENTI Armentino je vínom výraznej chuti, docielenej rovnomerným spojením odrôd Negroamaro a Primitivo. Výsledkom je víno síce silnejšie, s až 14% obsahom alkoholu, no zato víno, aké si zaručene zapamätáte. Hrozno, z akého sa vyrába, sa zbiera ručne a jemne ukladá do vzdušných debničiek. Vo vinici sa hrozno ďalej delí, načo nastupuje proces zretia v tankoch z nerezovej oceli a piatich ďalších mesiacoch strávených vo fľaši.
Priemerný vek viniča je približne 55 rokov, ktorý sa pestuje metódu Alberello používanú regióne Apúlia. Hrozno sa zberá ručne a jemne ukladá do malých vzdušných debničiek, ktoré sa k vinárstvu dostávajú ako celé strapce.
TISA - rieka, ktorá tvorí južnú hranicu oblasti Tokaj. V mestečku Tokaj sa stretáva s riekou Bodrog. Práve táto "sútok" bola aj inšpiráciou pre názov Tokaj.
V tomto víne sme spojili len 2 odrody: Pinot noir( Rulandské modré) a Alibernet. Fermentácia a vyzrievanie bolo tiež s dubovými doskami, čo je poznať na štruktúre, chuti aj vôni vína. Vo vôni vás prekvapia tóny černice a ostružiny, ktoré sú v chuti doplnené horkou čokoládou.
Víno s chráneným označením pôvodu
Víno zo Slovenska- Východoslovenská vinohradnícka oblasť
Obec : Streda nad Bodrogom
Výborné sladké sherry, spracované metódou solera.
Exkluzívna darčeková kolekcia šiestich rôznych medailových Grand Vins de Bordeaux v tradičnej drevenej kazete.
Marek Uhnák: “Frankovka je najcharakteristickejšia červená odroda starej habsburskej monarchie, jej cisárovná. Vnímam to ako skutočne ušľachtilé hrozno, schopné neuveriteľnej čistoty, originality a výrazu daného terroiru. Najlepšie vína poskytujú takmer transcendentálny, magický zážitok.“
Základom kvality Novosedlých vín je štrkovitá, piesčitá a ílovitá pôda s veľkým obsahom vápenatých bavlanov a mimoriadnou mikroklímou vytvorenou riekou Dyjou, na ktorej pravom brehu sa obec nachádza.
Vinárstvo Schola Sarmenti
Priemerný vek viniča je približne 65 rokov, ktorý sa pestuje metódu Alberello používanu regióne Apúlia. Neskorý zber hrozna, ktoré je zbierané ručne a jemne uložené v malých vetraných debnách, aby sa zachovala jeho celistvosť. V pivnici sa potom po niekoľkých dňoch odpočinku s kontrolovanou teplotou a vlhkosťou ďalej vyberú na modernom triediacom stole len tie najlepšie hrozná. Nasleduje jemné lisovanie a následná fermentácia najprv prebieha v tankoch z ocele a neskôr aj v sude cca 10 mesiacov. Vino má veľký obsah alkoholu 16% no jeho potenciál je až na 20%.
Limitovaná edícia, ktorá je vhodná aj na archiváciu 5-6 rokov.
Tinazzi je rodinná vinárska spoločnosť, založená v 60.tych rokoch Eugeniom Tinazzim v Cavaion, v regióne Benátsko (Veneto) na severe Talianska, pri jazere Garda.
Dnes v jeho šľapajách pokračuje jeho syn Gian Andrea, spolu so svojimi deťmi Francescou a Giorgom.
V súčasnosti vlastnia vinice aj v južnej časti Talianska, v Apúlii (Puglia), ktorá im svojou krásou učarovala. Týmto vzniklo unikátne prepojenie vinárskej tradície severu a juhu Talianska v rámci jednej vinárskej rodiny.
ZÁKLADNÉ ELEMENTY FILOZOFIE RODINY TINAZZI SÚ TRADÍCIA A INOVÁCIA.
Na jednej strane rešpekt k terroiru, tradičným odrodám a celkovej kultivácii krajiny, na druhej strane využívanie najmodernejších technológii vo vinárstve, vlastný výskum a nepretržitá cesta hľadania tej najvyššej kvality
Cálem Fine Tawny je odborne scelené mladé portské s jemnou ovocno-drevitou chuťou v trende súčasných receptúr. Vyznačuje sa ľahkou hnedočervenou farbou. Servíruje sa pri izbovej teplote alebo v lete ľahko chladené. Je ideálne k dezertom.
Portské vína typu ruby, sú zmesou mladých vín. Zrejú v dubových sudoch s objemom cca 20 tisíc až 60 tisíc litrov, minimálne 3 roky. Priebeh oxidácie je veľmi pomalý a víno si tak uchováva svieži, ovocný charakter, plnú rubínovú farbu a bohatú arómu červeného ovocia.
Pereg z čiernych ríbezlí je víno vyrobené výlučne z čiernych kultivarov ríbezlí, plné antioxidantov, mikroelementov a vitamínov z tohto čierneho bobuľového ovocia. S intenzívnou ríbezľovo-podmanivou vôňou, rubínovo-červenou farbou, príjemnými kyselinkami, ktoré sú dovážené zostatkovým cukrom, vytvára harmóniu zmyselných chutí s pozitívnym vplyvom na zdravie.