Venchi - horká čokoláda Cuor di Cacao 85 % 100g
Čistá, extra horká čokoláda, 85% kakaa s nízkou kyslosťou. Pochádza zo Strednej a Južnej Ameriky. Prirodzene bezlepková.
Tinazzi je rodinná vinárska spoločnosť, založená v 60.tych rokoch Eugeniom Tinazzim v Cavaion, v regióne Benátsko (Veneto) na severe Talianska, pri jazere Garda.
Dnes v jeho šľapajách pokračuje jeho syn Gian Andrea, spolu so svojimi deťmi Francescou a Giorgom.
V súčasnosti vlastnia vinice aj v južnej časti Talianska, v Apúlii (Puglia), ktorá im svojou krásou učarovala. Týmto vzniklo unikátne prepojenie vinárskej tradície severu a juhu Talianska v rámci jednej vinárskej rodiny.
ZÁKLADNÉ ELEMENTY FILOZOFIE RODINY TINAZZI SÚ TRADÍCIA A INOVÁCIA.
Na jednej strane rešpekt k terroiru, tradičným odrodám a celkovej kultivácii krajiny, na druhej strane využívanie najmodernejších technológii vo vinárstve, vlastný výskum a nepretržitá cesta hľadania tej najvyššej kvality
Nákup na drinks24.sk je bezpečný
Ak nebudete spokojní, môžete objednávku do 14 dní vrátiť, my Vám obratom vrátime peniaze
Odroda : 100% Primitivo
Farba : sýta žiarivo červená farba
Vôňa : Vo vôni je nádych červeného ovocia, ako je slivka a čerešňa
Chuť : V chuti prevládajú marmeládové tóny ovocia s jemným čokoládovým podtónom. Záver je dlhý, ovocne čokoládový.
Výroba : Macerácia a fermentácia pri kontrolovanej teplote 22-26°C po dobu 8-12 dní. Vyzrievanie v malých sudoch po dobu 4-8 mesiacov.
Odporúčanie : Skvelý spoločník k tmavému mäsu, ku jahňaciemu curry alebo hovädziemu hamburgeru. Výborne doplní aj spaghetti bolognese alebo Pizzu
Teplota podávania : 16 až 18 °C
Obsah alkoholu : 14 % vol.
Celková kyslosť : 5,55 g/lt
Zvyškový cukor : 8,2 g/lt
Tabuľka dát
Čistá, extra horká čokoláda, 85% kakaa s nízkou kyslosťou. Pochádza zo Strednej a Južnej Ameriky. Prirodzene bezlepková.
Elegantný, okrúhly oranžový box s Venchi pralinkami.
Obsahuje:
Giandujotti: lieskovo oriešková plnka , 33% Piemontských orieškov
Chocaviar : čokolády plnené jemným Cuor di Cacao, obalené v dvojitej vrstve čokolády (75% horká čokoláda pod vrstvou 56% horkej čokolády) a posypané 75% granulátom
Horká čokoláda : celé lieskové orechy z 56% horkej čokolády
Ngugatine: chrumkavá čokoláda vyrobená z nakrájaných karamelizovaných lieskových orechov, potiahnutá 56% horkou čokoládou
Cremino: Stredná vrstva mliečnej čokolády s mandľovým krémom medzi dvoma vrstvami mliečnej Gianduji
Pistachio Créme: čokoláda s mäkkým vnútrom z bielej čokolády s krémom z pistácií a lieskových orechov , posiata lieskovými orieškami, mandľami a jemne solenými celými pistáciami, poliata slaným karamelom.
Vína firmy Schola Sarmenti sú unikátne nielen ich dlhou históriou, ale aj ich nečasto videnou oddanosťou k najstarším metódam výroby vín. V regióne Salento, kde vinice chladí vánok z dvoch morí, totiž praktizujú metódu Alberello - ručný systém, vyžadujúci si silné a šikovné ruky a datovaný až do dávnych čias. Ide o komplexný prípravný systém, zaručujúci najlepšiu kvalitu hrozna, kde sa rovným dielom vinári starajú o hlinu, v akej rastie, ako aj o jednotlivé kríky.
Toto biele suché víno Candora Chardonnay sa pripravuje z hrozna zberaného ručne do malých vzdušných debien, z ktorých sa neskôr vyberú už len najlepšie exempláre, ktoré neskôr zrejú v tankoch z nerezovej oceli v kontrolovaných teplotách. Obvyklý priemerný vek viniča sa pohybuje okolo 15 rokov.
Vína spoločnosti Schola Sarmenti sú unikátne nielen ich dlhou históriou, ale aj ich nečasto videnou oddanosťou k najstarším metódam výroby vín. V regióne Salento, kde vinice chladí vánok z dvoch morí, totiž praktizujú metódu Alberello - ručný systém vyžadujúci si silné a šikovné ruky, ktorý je datovaný až do dávnych čias. Ide o komplexný prípravný systém, zaručujúci najlepšiu kvalitu hroznu. Toto červené suché víno Antieri sa pripravuje z hrozna zberaného ručne do malých vzdušných debien, z ktorých sa neskôr vyberú už len najlepšie exempláre, ktoré neskôr zrejú po dobu dvanástich mesiacov v stredne opálených francúzskych dubových sudoch. Výsledkom tohto procesu je víno znamenitej chute a silnej arómy, aká sa podpisuje aj na jeho 15% alkoholu.
Produkcia je 5.500ks fliaš.
Červené suché víno SCHOLA SARMENTI Armentino je vínom výraznej chuti, docielenej rovnomerným spojením odrôd Negroamaro a Primitivo. Výsledkom je víno síce silnejšie, s až 14% obsahom alkoholu, no zato víno, aké si zaručene zapamätáte. Hrozno, z akého sa vyrába, sa zbiera ručne a jemne ukladá do vzdušných debničiek. Vo vinici sa hrozno ďalej delí, načo nastupuje proces zretia v tankoch z nerezovej oceli a piatich ďalších mesiacoch strávených vo fľaši.
Priemerný vek viniča je približne 55 rokov, ktorý sa pestuje metódu Alberello používanú regióne Apúlia. Hrozno sa zberá ručne a jemne ukladá do malých vzdušných debničiek, ktoré sa k vinárstvu dostávajú ako celé strapce.
Vinárstvo Schola Sarmenti
Priemerný vek viniča je približne 65 rokov, ktorý sa pestuje metódu Alberello používanu regióne Apúlia. Neskorý zber hrozna, ktoré je zbierané ručne a jemne uložené v malých vetraných debnách, aby sa zachovala jeho celistvosť. V pivnici sa potom po niekoľkých dňoch odpočinku s kontrolovanou teplotou a vlhkosťou ďalej vyberú na modernom triediacom stole len tie najlepšie hrozná. Nasleduje jemné lisovanie a následná fermentácia najprv prebieha v tankoch z ocele a neskôr aj v sude cca 10 mesiacov. Vino má veľký obsah alkoholu 16% no jeho potenciál je až na 20%.
Limitovaná edícia, ktorá je vhodná aj na archiváciu 5-6 rokov.
Furmint je jednou zo základných tokajských odrôd, ktorá vyniká jemnou aromatikou a kráľovskou mineralitou. Furmint je zároveň príbuzným Rizlingu rýnskeho a Chardonnay (všetci majú spoločného predka – odrodu Heunisch Weiss), je to skutočný aristokrat s divokosťou v srdci, s výnimočnou schopnosťou zrkadliť vulkanický terroir! Dnes ho viacerí odborníci prirovnávajú k Chardonnay z Burgundska alebo k Rieslingom z povodia Rýnu.
Rodina Fochesato už tri generácie pestuje vinohrady v regióne Veneto, ktorá sa nachádza 220 m/nad morom a rozprestiera sa na 12 ha vápenatej a ílovité pôdy. Práve tam sa rodí špecifická línia vín, kde sa silné prepojenie s okolitou prírodou prejavuje aj pri výbere zberu hrozna, fľaškovaní a ručnom označovaní vína. Hrozno sa zbiera v malých 20 kg boxoch s veľkou starostlivosťou. Hrozno sa premiestni do chladených oceľových nádrží pri kontrolovanej teplote; po mesiaci sa víno presunie do nových francúzskych dubových barikových sudov, kde zreje 18/20 mesiacov. Fľaškovanie prebieha približne po 24 mesiacoch. Etikety vína vzdávajú hold zvieratám, ktoré zvyčajne navštevujú obrábanú pôdu z blízkych lesov.
Vinárstvo založil v roku 1844 Pierre QUANCARD. Dnes rodinné vinárstvo patrí medzi špičku francúzskych vín z Bordeaux. Rodinná tradícia je zobrazená logom: Kôň symbolizuje vernosť, múdrosť a dobytie.
Darčeková kolekcia troch rôznych vín z oblasti Bordeaux oceňovaného vinárstvom Cheval Quancard v peknej drevenej bedničke. Ideálny darček pre milovníka francúzskych vín.
Sada obsahuje:
Chai de Bordes Bordeaux Blanc 0,75l
Chai de Bordes Bordeaux Rosé 0,75l
Chai de Bordes Bordeaux Rouge 0,75l
vinárstvo Ostrožovič
Sýty slamovo-žltý po okrajoch až zlatý farebný odtieň pripomína západ slnka nad Tokajom. Na prvý dojem pôvabný buket lúčnych kvetov, lipy a cypru dopĺňajú tóny vinohradníckych broskýň a plodov rakytníka. Chuť vína je ohnivá, plná života. Tvoria ju kúsky ružového pomela obsypané jadierkami granátového jablka a stonkami rebarbory, čím víno nadobúda mierne exotický charakter. Osviežujúca harmónia jemného zvyškového cukru a hravých kyselín na pozadí sladkého dreva pekne ukončuje minerálnu stopu v dochuti
Cálem Late Bottled Vintage 2015 vás ohromí svojim ovocným rázom. Toto portské zrelo 5 rokov v stredne veľkých drevených sudoch s objemom 8000 litrov bez prístupu vzduchu, je čisto filtrované a patrí medzi špičku.
Marek Uhnák: “Frankovka je najcharakteristickejšia červená odroda starej habsburskej monarchie, jej cisárovná. Vnímam to ako skutočne ušľachtilé hrozno, schopné neuveriteľnej čistoty, originality a výrazu daného terroiru. Najlepšie vína poskytujú takmer transcendentálny, magický zážitok.“
Exkluzívna darčeková kolekcia šiestich rôznych medailových Grand Vins de Bordeaux v tradičnej drevenej kazete.
Tmavá rubínovo-červená farba. Opulentná vôňa drobného bobuľového ovocia a korenia cassis. V chuti bohaté a plné, korenie sa bije s ovocím o prím, ale skončí to harmonickou remízou. Dochuť je dlhá, hrejivá.
Exkluzívna darčeková kolekcia zlatých medailových Grand Vins de Boredeaux v drevenej kazete.
Vinárstvo založil v roku 1844 Pierre QUANCARD. Dnes rodinné vinárstvo patrí medzi špičku francúzskych vín z Bordeaux. Rodinná tradícia je zobrazená logom: Kôň symbolizuje vernosť, múdrosť a dobývanie.
Sada obsahuje :
Chateau de Bordes-QUANCARD 2016
Chateau LANSCADE 2016
Chateau HAUT CLOSET 2021
Appellation d'origine contrôlée (AOC)
Rodina Fochesato už tri generácie pestuje vinohrady v regióne Veneto, ktorá sa nachádza 220 m/nad morom a rozprestiera sa na 12 ha vápenatej a ílovité pôdy. Práve tam sa rodí špecifická línia vín, kde sa silné prepojenie s okolitou prírodou prejavuje aj pri výbere zberu hrozna, fľaškovaní a ručnom označovaní vína. Hrozno sa zbiera v malých 20 kg boxoch s veľkou starostlivosťou. Hrozno sa premiestni do chladených oceľových nádrží pri kontrolovanej teplote; po mesiaci sa víno presunie do nových francúzskych dubových barikových sudov, kde zreje 18/20 mesiacov. Fľaškovanie prebieha približne po 24 mesiacoch. Etikety vína vzdávajú hold zvieratám, ktoré zvyčajne navštevujú obrábanú pôdu z blízkych lesov.
Tinazzi je rodinná vinárska spoločnosť, založená v 60.tych rokoch Eugeniom Tinazzim, v regióne Benátsko (Veneto) na severe Talianska, pri jazere Garda. Dnes v jeho šľapajách pokračuje jeho syn Gian Andrea, spolu so svojimi deťmi Francescou a Giorgom.
V súčasnosti vlastnia vinice aj v J časti Talianska, v Apúlii (Puglia), ktorá im svojou krásou učarovala. Tak vzniklo unikátne prepojenie vinárskej tradície S a J Talianska v rámci jednej vinárskej rodiny.
Tinazzi Generation je špeciálnym výberom tých najlepších vín z Veneta - Amarone della Valpolicella a Valpolicella Ripasso Superiore - a z Puglie - Primitivo di Manduria. Andrea, Giorgio a Francesca si vybrali vína, ktoré by ich reprezentovali a každú fľašu osobne podpísali. Názvy vín sú tvorené ich iniciálkami a rokom narodenia.
Rodina Fochesato už tri generácie pestuje vinohrady v regióne Veneto, ktorá sa nachádza 220 m/nad morom a rozprestiera sa na 12 ha vápenatej a ílovité pôdy. Práve tam sa rodí špecifická línia vín, kde sa silné prepojenie s okolitou prírodou prejavuje aj pri výbere zberu hrozna, fľaškovaní a ručnom označovaní vína. Hrozno sa zbiera v malých 20 kg boxoch s veľkou starostlivosťou. Hrozno sa premiestni do chladených oceľových nádrží pri kontrolovanej teplote; po mesiaci sa víno presunie do nových francúzskych dubových barikových sudov, kde zreje 18/20 mesiacov. Fľaškovanie prebieha približne po 24 mesiacoch. Etikety vína vzdávajú hold zvieratám, ktoré zvyčajne navštevujú obrábanú pôdu z blízkych lesov.
Hepy Bery je spojenie vína s ovocnými šťavami. Ľahké osviežujúce vína s nízkym obsahom histamínov.
Lipovina infúzovaná čučoriedkovou šťavou
Bez pridania repného cukru
Bez pridania umelých farbív
Bez pridania umelých aróm
Bez chemickej stabilizácie
100% Slovenský produkt
Krásne, elegantné víno vyrobené odrôd Svätovavrinecké, Zweigeltrebe a Cabernet Sauvignon. Ovocná, višňovo slivková vôna prechádza aj do zrelej chuti. V závere sa objaví stopa čerstvo namletého čierneho korenia.
Červené suché víno SCHOLA SARMENTI Cubardi poteší aj tých najvyberavejších vínnych gurmánov. So svojim 15% obsahom alkoholu patrí k vínam silným, nadýchaným, pôsobivým a prosto nezabudnuteľným. Cubardi sa pripravuje výlučne z odrody Primitivo, pričom hrozno sa zberá ručne a jemne ukladá do vzdušných debničiek. Neskôr vo vinárstve podstupuje ďalší ručný výber, než začne cestu k svojej dokonalosti, pozostávajúcu z polročného zretia vo francúzskych dubových sudoch tonneaux, a z ôsmich mesiacoch vo fľaši pre ďalšie prezretie.
Výsledný nápoj v sebe spája to najlepšie z 65 rokov starých vinohradov, kde sa odroda Primitivo pestuje. Buket vína Cubardi je stelesnením aromatickej komplexnosti s pozvoľným vývojom v nose i na jazyku.
Rodina Fochesato už tri generácie pestuje vinohrady v regióne Veneto, ktorá sa nachádza 220 m/nad morom a rozprestiera sa na 12 ha vápenatej a ílovité pôdy. Práve tam sa rodí špecifická línia vín, kde sa silné prepojenie s okolitou prírodou prejavuje aj pri výbere zberu hrozna, fľaškovaní a ručnom označovaní vína. Hrozno sa zbiera v malých 20 kg boxoch s veľkou starostlivosťou. Hrozno sa premiestni do chladených oceľových nádrží pri kontrolovanej teplote; po mesiaci sa víno presunie do nových francúzskych dubových barikových sudov, kde zreje 18/20 mesiacov. Fľaškovanie prebieha približne po 24 mesiacoch. Etikety vína vzdávajú hold zvieratám, ktoré zvyčajne navštevujú obrábanú pôdu z blízkych lesov.