Venchi - horká čokoláda Cuor di Cacao 85 % 100g
Čistá, extra horká čokoláda, 85% kakaa s nízkou kyslosťou. Pochádza zo Strednej a Južnej Ameriky. Prirodzene bezlepková.
Vinárstvo: Schola Sarmenti
V regióne Salento, kde vinice chladí vánok z dvoch morí, totiž praktizujú metódu Alberello - ručný systém, vyžadujúci si silné a šikovné ruky a datovaný až do dávnych čias. Ide o komplexný prípravný systém, zaručujúci najlepšiu kvalitu hrozna, kde sa rovným dielom vinári starajú o hlinu v akej rastie, ako aj o jednotlivé kríky. Toto červené suché víno, pozostávajúce z odrôd Negroamaro a Malvasia je jedným z klenotov Scholy Sarmenti.
Pôvod nachádza vo viničoch starých približne 50 rokov, ktorých hrozno sa zberá ručne do malých vzdušných debien a neskôr prechádza ešte ďalším triediacim procesom, ústiacim v osem mesiacov zretia vo francúzskych dubových sadoch, a nakoniec polroku zretia vo fľaši.
Nákup na drinks24.sk je bezpečný
Ak nebudete spokojní, môžete objednávku do 14 dní vrátiť, my Vám obratom vrátime peniaze
Odroda: Negroamaro 80% – Malvasia Nera 20%
Farba: rubínovo červená s jemnými odtieňmi granátového jabĺčka
Vôňa a Chuť: Spojenie ovocia sprevádzané korenistými tónmi naznačujú jemnú sladkosť. Aróma sa jemne zaobaľuje do úst a zanecháva dochuť po prezretom ovocí.
Odporúčanie: ku steakom
Doporučená teplota servírovania: 16 -18 °C
Vínko odporúčame dekantovať aspoň 30-60 minút pred konzumáciou .
Tabuľka dát
Čistá, extra horká čokoláda, 85% kakaa s nízkou kyslosťou. Pochádza zo Strednej a Južnej Ameriky. Prirodzene bezlepková.
Elegantný, okrúhly oranžový box s Venchi pralinkami.
Obsahuje:
Giandujotti: lieskovo oriešková plnka , 33% Piemontských orieškov
Chocaviar : čokolády plnené jemným Cuor di Cacao, obalené v dvojitej vrstve čokolády (75% horká čokoláda pod vrstvou 56% horkej čokolády) a posypané 75% granulátom
Horká čokoláda : celé lieskové orechy z 56% horkej čokolády
Ngugatine: chrumkavá čokoláda vyrobená z nakrájaných karamelizovaných lieskových orechov, potiahnutá 56% horkou čokoládou
Cremino: Stredná vrstva mliečnej čokolády s mandľovým krémom medzi dvoma vrstvami mliečnej Gianduji
Pistachio Créme: čokoláda s mäkkým vnútrom z bielej čokolády s krémom z pistácií a lieskových orechov , posiata lieskovými orieškami, mandľami a jemne solenými celými pistáciami, poliata slaným karamelom.
Vína firmy Schola Sarmenti sú unikátne nielen ich dlhou históriou, ale aj ich nečasto videnou oddanosťou k najstarším metódam výroby vín. V regióne Salento, kde vinice chladí vánok z dvoch morí, totiž praktizujú metódu Alberello - ručný systém, vyžadujúci si silné a šikovné ruky a datovaný až do dávnych čias. Ide o komplexný prípravný systém, zaručujúci najlepšiu kvalitu hrozna, kde sa rovným dielom vinári starajú o hlinu, v akej rastie, ako aj o jednotlivé kríky.
Toto biele suché víno Candora Chardonnay sa pripravuje z hrozna zberaného ručne do malých vzdušných debien, z ktorých sa neskôr vyberú už len najlepšie exempláre, ktoré neskôr zrejú v tankoch z nerezovej oceli v kontrolovaných teplotách. Obvyklý priemerný vek viniča sa pohybuje okolo 15 rokov.
Vinárstvo: Schola Sarmenti
Biele víno vyrobené zo 100% hrozna Fiano zozbieraného z rastlín s priemerným vekom 10-15 rokov.Zber sa vykonáva ručným zberom hrozna, ktoré sa následne šetrne ukladá do malých vetraných boxov, aby sa zachovala jeho celistvosť. Vo vinárstve sa potom ďalej vyberajú na modernom triediacom stole. Po bielej vinifikácii pri kontrolovanej teplote a potom zrenie v oceli pred plnením do fliaš.
Produkcia vína :3700ks
Vína spoločnosti Schola Sarmenti sú unikátne nielen ich dlhou históriou, ale aj ich nečasto videnou oddanosťou k najstarším metódam výroby vín. V regióne Salento, kde vinice chladí vánok z dvoch morí, totiž praktizujú metódu Alberello - ručný systém vyžadujúci si silné a šikovné ruky, ktorý je datovaný až do dávnych čias. Ide o komplexný prípravný systém, zaručujúci najlepšiu kvalitu hroznu. Toto červené suché víno Antieri sa pripravuje z hrozna zberaného ručne do malých vzdušných debien, z ktorých sa neskôr vyberú už len najlepšie exempláre, ktoré neskôr zrejú po dobu dvanástich mesiacov v stredne opálených francúzskych dubových sudoch. Výsledkom tohto procesu je víno znamenitej chute a silnej arómy, aká sa podpisuje aj na jeho 15% alkoholu.
Produkcia je 5.500ks fliaš.
Červené suché víno SCHOLA SARMENTI Armentino je vínom výraznej chuti, docielenej rovnomerným spojením odrôd Negroamaro a Primitivo. Výsledkom je víno síce silnejšie, s až 14% obsahom alkoholu, no zato víno, aké si zaručene zapamätáte. Hrozno, z akého sa vyrába, sa zbiera ručne a jemne ukladá do vzdušných debničiek. Vo vinici sa hrozno ďalej delí, načo nastupuje proces zretia v tankoch z nerezovej oceli a piatich ďalších mesiacoch strávených vo fľaši.
Priemerný vek viniča je približne 55 rokov, ktorý sa pestuje metódu Alberello používanú regióne Apúlia. Hrozno sa zberá ručne a jemne ukladá do malých vzdušných debničiek, ktoré sa k vinárstvu dostávajú ako celé strapce.
Vinárstvo Schola Sarmenti
Priemerný vek viniča je približne 65 rokov, ktorý sa pestuje metódu Alberello používanu regióne Apúlia. Neskorý zber hrozna, ktoré je zbierané ručne a jemne uložené v malých vetraných debnách, aby sa zachovala jeho celistvosť. V pivnici sa potom po niekoľkých dňoch odpočinku s kontrolovanou teplotou a vlhkosťou ďalej vyberú na modernom triediacom stole len tie najlepšie hrozná. Nasleduje jemné lisovanie a následná fermentácia najprv prebieha v tankoch z ocele a neskôr aj v sude cca 10 mesiacov. Vino má veľký obsah alkoholu 16% no jeho potenciál je až na 20%.
Limitovaná edícia, ktorá je vhodná aj na archiváciu 5-6 rokov.
Základom kvality Novosedlých vín je štrkovitá, piesčitá a ílovitá pôda s veľkým obsahom vápenatých bavlanov a mimoriadnou mikroklímou vytvorenou riekou Dyjou, na ktorej pravom brehu sa obec nachádza.
Odroda Shiraz s intenzívnou červenou farbou, tónmi čokolády, dobrou štruktúrou trieslovín a skvelou rovnováhou.
Exkluzívna darčeková kolekcia zlatých medailových Grand Vins de Boredeaux v drevenej kazete.
Vinárstvo založil v roku 1844 Pierre QUANCARD. Dnes rodinné vinárstvo patrí medzi špičku francúzskych vín z Bordeaux. Rodinná tradícia je zobrazená logom: Kôň symbolizuje vernosť, múdrosť a dobývanie.
Sada obsahuje :
Chateau de Bordes-QUANCARD 2016
Chateau LANSCADE 2016
Chateau HAUT CLOSET 2021
Appellation d'origine contrôlée (AOC)
Základom kvality Novosedlých vín je štrkovitá, piesčitá a ílovitá pôda s veľkým obsahom vápenatých bavlanov a mimoriadnou mikroklímou vytvorenou riekou Dyjou, na ktorej pravom brehu sa obec nachádza.
Biele, suché, perlivé naturálne víno vyrobené metódou pétillant naturel- PÉT NAT- víno sa nafľaškuje počas spontánnej prvej fermentácie, a tá skončí vo fľaši. Potom „odstrelíme“ kaly - tento proces sa volá degoržovanie a víno je hotové :-)
Elegantné jemné bublinky, svieža ovocná chuť. V závere jemná krémovosť a šťavnatosť.
Cálem Valhotes Ruby - príklad portského plného energie. Zachováva si rubínovú farbu a výraznú ovocnú chuť. Je ideálne so suchým ovocím, jemnými syrmi a dezertami. Podáva sa pri teplote 15 - 18°C.
Víno "Troch priateľov" plne vystihuje povahu pôvodných receptúr.
Château Bel Air La Perriere, Francúzko. Neďaleko mesta Bordeaux sa nachádza mestečko Jugazan. Vína sa tu vyrábajú tradičným bordeauxským remeslom už od roku 1720 a pochádzajú z dvoch rovnomenných lokalít „Bel Air“ a „La Perriere“.Vinice Château Bel Air La Perriere sa nachádzajú vo vinárskej oblasti Entre deux mers, čo v preklade znamená „Medzi dvoma morami“ a odkazuje na polohu regiónu medzi riekami Dordogne a Garonne. Zvláštnosťou tejto oblasti je mikroklíma s mnohými hodinami slnečného svitu a takmer bez snehu v zime, čo ponúka viniču tie najlepšie podmienky na pestovanie.
Marek Uhnák: “Frankovka je najcharakteristickejšia červená odroda starej habsburskej monarchie, jej cisárovná. Vnímam to ako skutočne ušľachtilé hrozno, schopné neuveriteľnej čistoty, originality a výrazu daného terroiru. Najlepšie vína poskytujú takmer transcendentálny, magický zážitok.“
Vyrába sa z viniča, ktorý sa nachádza na veľmi strmých svahoch (30 – 50 %) orientovaných na juh/juhovýchod, ktoré boli vysadené v rokoch 1978 až 1980. Obhospodarujú sa podľa prísnych podmienok tradície Chablis.
Rozprestierajú sa od dna doliny až po koniec svahov. Tento profil dodáva typickosti tohto vína veľmi zaujímavý charakter, v ktorom sa Chardonnay naplno prejaví. Podložie Kimmeridgienu hraničí na vrchole údolia s portlandským. Údolie je dosť uzavreté, výsledkom čoho je mikroklíma, ktorá je veľmi uspokojivá pre dobrú zrelosť.
Portské vína typu Tawny zrejú v dubových sudoch pri objeme cca 550 litrov, kde prebieha silnejšia oxidácia. Majú jemne potlačený ovocný charakter s korenitoorechovým nádychom a ľahkou hnedočervenou farbou. V horúcich letných dňoch sa môžu servírovať aj mierne chladené.
Vyrobené z vybraného, ekologicky pestovaného hrozna Chardonnay. Jasné, veľmi ovocné víno, čo je pre túto odrodu typické. Čisté na podnebí s dlhým záverom. Aróma pripomínajúca zelené jablká, citrusy a ananás.
Hlavnou charakteristikou ekologicky vyrábaných vín je absencia pesticídov, syntetických hnojív a genetického inžinierstva. Cieľom nie je len výroba kvalitného vína, ale aj výroba kvalitného a chutného vína.
Číra iskrivá žltastá farba so zelenými odleskami. Elegantná krémovo-ovocná vôňa s dominanciou zrelej broskyne, žltej slivky, hrušiek a jabĺk spolu s dotykmi bylín a minerálov. Stredne plná chuť, dobrá štruktúra a vyváženosť. Sviežosť podporuje príjemná dobre integrovaná kyselika. V ústach biele ovocie, nuansy citrusov, ovocnosť dopĺňa mineralita a decentná krémovosť, ktorá obohatila víno v dôsledku ležania na sedimente v dubových sudoch. Dochuť je príjemne dlhá s jemnou minerálnou linkou. Slovenský biely Pinot ktorý Vás určite zaujme!
vinárstvo Ostrožovič
J&J Ostrožovič Tokajský výber 3 putňový 2005 je klasické sladké žlté slovenské víno. Vyrobené z hrozna klasických tokajských odrôd zušľachtených hubou Botrytis cinerea. Po pridaní vzácnej esencie z prezretých cibéb zrelo v tufovej tokajskej pivnici tri roky. Typická chlebovinka v bukete je podčiarknutá tónmi sušeného ovocia, bohatou mineralitou v chuti a potenciálom zrenia, ktorý ani po desiatkach rokov nekončí. Noblesné víno zlatej jantárovo-žltej farby s vyššou viskozitou (hustotou).
Portské vína typu ruby, sú zmesou mladých vín. Zrejú v dubových sudoch s objemom cca 20 tisíc až 60 tisíc litrov, minimálne 3 roky. Priebeh oxidácie je veľmi pomalý a víno si tak uchováva svieži, ovocný charakter, plnú rubínovú farbu a bohatú arómu červeného ovocia.
Celá rada klasických tokajských vín v decentnom drevenom kufriku prírodnej farby s logom Ostrožovič .
vinárstvo Ostrožovič
Vo vôni je cítiť ošúpaný mesiačik pomela s jemnou horčinkou v pozadí, zastrieknutý medom z čerstvého plástu. V chutí lipový čaj s limetkovou stopou. Je podporený prírodným zvyškovým cukrom, ktorý víno zľahka zaokrúhľuje.